Tuesday, April 17, 2007

Sampah Sarap

Aku sorang bertolak ke Sydney lepas habis kelas, sampai 9 pm tidor kat Msian Hall. Nak jemput parents, dua2 belah pihak. Flight diorang sampai Selasa pagi, 6 am. Aku tak puas hati dgn satu student ni, dia in in charge hostel room after working hours gamak eh. Aku sampai 10pm, dia dah la mcm layan tk layan je, puas la aku senyum dan tegor bebaik. Pastu suruh aku isi borang itu ini, yg aku dah faxed thru Msian Embassy 5 days before dan aku pun dah call respective officer thari tu. Rupa2nya ada kat depan mata dia, dalam opis tu, mmg dia tk cari langsung. Pastu pesan aku kena buka cadar sebelum kluar, itu ini, sekalipun tk senyum. Talked about rude Msian, aku terkejut beruk sbb org2 kat sini majority very helpful n friendly tk kira org apa. Tp ni, umur baru 22 thn, igt belajar tempat org boleh la amik contoh mana yg baik bwk blk Msia… Still, sebelum aku balik, aku jenguk dia kat dalam opis tu (8am), ckp tkasih, nothing replied no eye contact. F**k**g b*t*h!! Ni second time aku tumpang kat Msian Hall (aku student hak aku apa) same treatment aku dapat. Macam org mintak sedekah aku rasa.. Most unlikely aku akan sampai tempat tu lagi in future. Malaysia Boleh!

Oh ye, btw student tu pompuan, Melayu. Rumusan aku, diorang datang sini (tk semua la), duduk sekelompok tk bercampur org luar. Nampak org Melayu lain terus jadi defensive, takut menyusahkan diri sendiri. I was so proud of myself that I never overreacted; otherwise that bitch would be roasted like a fuckin pig. And ashamed and sad as well…

28 comments:

Masy said...

siannye abg ted. len kali jgn dipendam perasaanmu, maki aje dpn muka dia. takat makan sambal belacan nk kerek, sudaaaaaaaaaaaahlaaa :p

*manje tak panggel abg ted? muahahahahah*

no blog wan said...

huhu, you pun kena. Mungkin pasal you lelaki, dia ingat you nak mengurat kut. :))

My sister pun kena, waktu tu dia bercuti kat Ireland, dlm satu kedai dgn student pompan ni, punya la sombong mungkin PMS kut, sama-sama pakai tudung pun nak tarik muka. Kat London pun gitu dgn topi besar, kerek semacam, perasan mak datin gitu. Student pompan Mesia kebanyakkannya macam gitu, ni pengalaman my sister la.

Kalau yg student lelaki tak gitu. Peramah betul. Waktu tu kat Switzerland, mereka dari jauh dah panggil, ambil gambar sama-sama lagik.


p.s. bestnye naik air balloon tu. Yang I naik, kat amusement park punya, Knott's Berry Farm, LA.

ad3ck said...

sorry to hear that. pompuan tuh mesti tak chun. ataupon tgh datang bulan. tak pong memang sengal. ;p.

debikdebuk said...

Marah tul ko yekk..mesti dah kembang leher ko..(macam ular tedung)

Maybe sebab tu la aku tak berapa bijak sangat nak study luar sebab aku ni tak kuat iman....

Ayaq masak said...

Sengal ahh pompuan tu....lain kali mau bagi pedaih2 sikit...mata tu letak kat lutut ka apa...

achik said...

sengal tul pompuan tuh... bengang tul la ngan org yg benda dah depan mata tp tak reti nak cari dulu sebelum tanya/suh buat lain...

nasib la en tedungs ni baik.. sabar lg.. kalau tak sia2 je kena maki free huhuhu ;p

ps: ingatkan n3 pasal kebersihan tadi.. hehehe

cjcm said...

kacman, lain kali kau g sana, sekeh aje sesapa perangai camtu... pastu bagi lecture banyak2.

Sastri said...

isk isk... memalukan jer perempuan camnih...

blackpurple said...

Memang kena dan sesuai sangat la tajuk entri kau ni.....

Aku sokong kau...!

PayaKubor said...

Ceh! Dia prasan dia bagus sgt ke? Apsal kau tak patuk kepala otak dia laju2. Buat malu Melayu je

skidg8 said...

kata tak reti BI..iyo la tu bro:p
lancar betul ayat2 terakhir tu. Nak bg bape markah eh?

Kidding bro...:)))

TedungS said...

masy
aku tgh buat cse mcm adam sandler tu, anger management heheh. abg ted, k gak tu wohoo

no blog
mungkin kot, tp mmg dia snobbbish la. tk sedo diri tol. esok balik mesia konpim claim study obersee better than msian uni haha

ad3k
sengal? 1st time aku dengo bahasa tu hehe

debik
kembang kuncup, ko tk kuat iman pasal takut kat otrowoman haha

ayaq
tkpa la, tp aku plan nak buat komplen rasmi

achik
baru aku tau apa sengal tu hehe.. aku samakan pompuan tu ngan sampah

cj
ikut hati mmg la, tp aku tgh hijrah ni

sas
btol la, bini aku pun naik malu

BP
tenkui tenkui (borat movie)

paya
bukan je patuk, aku nak smash ngan kepala keretapi, tp saberrr bung

skid
eh mano ado? i no speak anglish

sha said...

wah teruknya tingkah laku dia. dia perasan u nak ngorat dia lah tu kot.

sepanjang hampir tiga tahun di perantauan sha belum penah sampai ke msian hall pun lagi. but dengar dengar cerita mmg layanan third class.

Noushy Syah said...

hahhaha..cian dia tuh, ala ala ala..hikss baru tau ke tedungs? I was amazed (sarcastic word)by them!

Tu jenis yang lupa asal usul..tak macam Noushy yang memang orang LONDON masih ingat akan my mummy's root! btw, AIYAK ITU Celita PICTION maaaa..hikss

akirasuri said...

bengongnya perempuan tu! ha ha ha. itu perempuan ke alien? ada check tak ciri-ciri dia. kotlah memang alien jatuh kat bumi, tu tak reti nak hormat orang lain. kenapa tak sound aja perempuan tu? ish ish ish banyak cakap pulak saya ni. ha ha ha.

MINAH CELOTEH said...

Confirmed lagik PMS....tak pun kes last minute terpaksa cancel date dgn boyfren sebab kena jaga mlm tu.

ILA said...

hmmm...x pengasan lakkk..kau dah update entry baru..
budak tu tgah hadapi ladies problem kut..
ignore jer bnda tu..
nisbahnya hanya 1 diantara 20..
(ceh wah..pndai2 jer..buat analisis sndiri:p)

TedungS said...

sha
ntah la, kalau otak mmg dah sempit tkleh nak buat apa la

noush
itu macam manyak magus sama lu mah

akira
rasa2 nya geng2 predator kot, pasal tk cun haha

MC
org lain pms gak, tp tk camtu aih. nk cnl date camne, muka mcm sireh sapa mau hehe

ila
ha'ah le, ko pakai statistik maner tu

Aku Bukan Bidadari said...

Prinsip aku kan..kalo org buat aku..aku buat orang tu balik 14 kali ganda.. kalo aku..aku bahasakan balik smpai dia nangis nk balik mesia...
huhuhuh....

zackyah fimiyun said...

takpe..nk mguji tahap kesabaran kau...

mungkin nak kasik up sikit level kau kot..

hehhehe =)

TedungS said...

aku
ko ni.. heheh

zack
aku pun rasa camtu gak, skil baru ni kot ;p

13may said...

nanti habaq kat dia...13may kim salam;)

hahha...cool brader...cool:D

Mr PenyuBiru said...

macam ni punyer orang pun ade ka.

TedungS said...

13may
tenkui tenkui

penyu
ada.. berspeah kat luar tu

lindosh said...

cuba bro kentut kat muka dia sket.. tapi kentut tu biar laa bau telo ke hape.. konpem dia berubah lepas tu wahahaha

TedungS said...

lind
bagus cadangan ko tuh haha

ad3ck said...

ko tak tau makne sengal?

ku pong tak tau haha.

tapi word neh cam da jadi one of bahasa pasar la kat sini.

TedungS said...

ad3k
aku tk tau pasal aku dah tue la kot haha. sedo diri pun