Monday, April 23, 2007

Hibernasi

Terimakasih kat korang punya sokongan kat aku pasal pompuan kat Msian Hall tu. Mcm2 nasihat aku terima; ada yg suruh kentot la, maki la, basuh la, priak la. Tapi aku masih tetap bertahan dgn konsep total defence aku. Tak tau la sampai bila.

Minggu yg sudah aku entertain kedua2 parents aku sejak diorang mula sampai sini. Program kami penuh sepanjang minggu. Highlight ialah aku bwk diorang pg picnic kat Bateman's Bay, yupp tempat aku pg fishing 2 minggu lepas. Bapak aku ni kaki pancing, in law aku plak suka scenery. Tempat pun cantik, asal diorang happy aku n missus pun happy.
Whole of parents
Mak pak mentua kat BB beach
Piknik
Angsa jinak mintak makan

Yang aku kesian diorang tak tahan sejuk. Average temp skrg 5-16C, berselubung je la diorang kehkeh. Ni belum winter lagi. Aku selubung bini aku je la HOHEHOHEH.

22 comments:

Aku Bukan Bidadari said...

Wohooo kat sana sejuk..maknanya "anaconda" tegak 24 jam lar ek?? HOHHEOEHEOE

Sastri said...

bestnyer dapat jenjalan bersama parents... apa plak si tiara ni tetiba citer pasal ular anaconda plak??? bukan ke anaconda tu kat kawasan amazon je ke? ada ke kat australia?

ILA said...

wahh..syonoknya they all dpat cuti & kumpul dgn family semua:)
eer..yr parent in law NMPAK VAGUE LER..look familiar ler..muka yr father in law..eer..biasa kait dgn politik ker???

TedungS said...

tiara
hahaha.. tu good reason ko ngan laki ko dtg sini tu haha

sas
masa ni la nk balas usaha diorang kat kami. dia cerita anakonda kami tu wei hihi

ila
dak aih dak aih

kemat said...

bukan anaconda berhibernasi ker musim sejuk2 nie..itu yg cikgu sains aku ajar heheh

ubisetela said...

wahhhh.. kumpul abis anak beranak.. best best.

ad3ck said...

bahgia2.

ko neh wat ku tak sabar nak kawen n pindah ke australia tulla. ;p

Ayaq masak said...

Haha ad3ck pegi ko ostolia nun semak je dok kat mesia neh hehe kidding. :D

Wah wah selubung bini yeeeee heihoehaeaoehaoehaoeha.

skidg8 said...

selubung? hohehohe..

itu yg tertangkap. haha

PayaKubor said...

Gambar aktiviti selubung takde ke?

akirasuri said...

wah!
musim sejuk serunut tidur.
eh! in law bro, macho lagi ek ;)

Noushy Syah said...

UIkss..tedungs mana berhibernasi, tu ular sawa!!

wan said...

Sukalah tengok gambar2 tuh.

Bilalah gamaknya aku dapat bawak mak bapak aku gi melancong.. aku sendiri pon tak lepas :p

Apple Pie said...

anaconda kena selubung tatkala sejuk?? haaaahhahaha *apa yg aku merapukan neh* ehh..salamz

achik said...

saya panas2 pun selalu selubung selimut... kalau gi tempat sejuk.. alamat beku la.. ;p

Masy said...

selubung bini tu camne ek.. tanya aku sebagai seorang dara sunti yg suci sambel membuat muka jahil amat (hoho)

TedungS said...

kemat
cikgu ko tu silap anakonda tu

ubi
betol tu, tp fening gak kepala ;p

ad3k
ko tk sabar nk pi ostolia ke tk sabar nak kawin ni

ayaq
sejuk2 ni mmg best selubong hohehoheh

skid8
haha.. cepat ko tkg mende2 mcm tu

blackpurple said...

Bila kau nak bawak kitaorang ni pulak..? he he he..

TedungS said...

paya
tu dah kira cikaro dah tu

akira
bro nye pun apa kurang eh ;p

noush
ada! ular tedungni le ;p

wan
aku ni kira bernasib baik le

apple
tu anaconda lain tu heheh. welkam2

achik
kalau camtu ko kena pg gurun la kot :)

masy
hm.. aku pun tk tau la (sambil terkebil2)

ita... said...

tedungsss... tumpang gelak kat komen tiara... jahatnyaaa dia..cobet tiara.......

MINAH CELOTEH said...

ni lah dinamakan...killing 2 birds wit 1 stone...pegi satu tempat semua gumbira, tak fening kepala

TedungS said...

BP
boleh, ko bg aku duit tambang, makan..

ita
tiara tu biasala nakal

MC
tp kekadang dia bleh jadi throw 1 bird with 2 stone, errr..