Wednesday, July 25, 2007

Pantai Emas II

Mengikut pendapatan aku yang sederhana ni, Gold Coast tkdelah se'grand' mana pun. Biasa je aku tengok. Cuma langit clear blue sky, pantai luas dan bersih, itu je lah kot. Mungkin pasal beaches kat Ostroli ni cantik2, sebab tu lah aku tengok GC ni macam biasa je. Korang bayangkan pantai tepi jalan dari Pekan ke Mersing, macam tu lah lebih kurang, cuma glamour je yg takde (posh outlets, surfers, bikini clad chickos)... But of course, kat GC ni MAHAL nak mampos..!


Catwoman tu mmg mantap body dia. Purrrfecto. Tp bila aku sembang jap (iye...) ngan dia, kulit macam hampeh. They looked outstanding from far, but after close encounter, the skin is nowhere near the smoothy moochy asian (or pan-asian NS heheh). Memandangkan aku dah sibuk balik, en3 aku lepas ni back tu sekali seminggu. Until then, vederli ancora.

Saturday, July 21, 2007

Car Lag

Korang mungkin biasa dengar jet lag kan. Ha, kali ni aku nak cerita skit pasal car lag. 14 jam aku travel nak sampai ke Gold Coast tu. Pergh.. mantol betul. Tp nak jadi cerita, habis satu family aku demam, rupa2nya kat Brisbane ada serangan virus plak. Cit porah pun***. Mungkin disebabkan darah aku yg kelat ni kot membuatkan aku tk kena attack.

Since penat aku tk hilang lagi, so korang tgk je la gambo2 tu eh. Ni kat Sea World, lebih kurang Sunway Lagoon je. Cuma sejuk skit, pastu ada menatang skit, pastu org2 dia putih2 skit (dah mat salleh mmg le putih bengapp). Nxt en3 aku bg gambo yg NGANG skit, Chalohh..

Al-fatihah kpd 6 Nuri crews yg terkorban baru2 ni...

Friday, July 13, 2007

Pantai Emas

Yea.. term 2 aku baru habis. Its winter break yee haa, tp seminggu je lah. Ok le tu. Aku sefamily akan bercuti ke Gold Coast. Penat gak aku simpan duit (yg ditaja oleh kerajaan Ostroli hehe) semata2 nk pg sana tu. Hari Ahad ni kami bertolak menggunakan '4WD' aku yg setia tu, "4 wheels with two drivers heheh". Hari Khamis balik, nnt aku hapdet ngan gambar2 aku yg menonjolkan dot dot dot

Berita yg berikut tk kena mengena ngan aku ha..

July 08, 2007 04:37pm

A HUNDRED people were evacuated from a brothel building in Sydney's King's Cross and two people were taken to hospital after a suspicious fire broke out in a brothel bedroom.

Aku cuba2 gak tgk mana tau nampak muka OS ke BP ke 13may ke, tp tkde plak. Heheh

Tuesday, July 10, 2007

Snow Hunting

Minggu lepas, kami pergi Namadgi National Park. Anak2 aku sibuk dok ajak main salji, pasal anak2 jiran aku dok menayang gambo diorang main salji. Kat Canberra mmg tkde salji, kalau nak kena drive >3jam downsouth. Tapi pasal baru2 ni hujan, csemate aku cakap dekat kaw pergunungan berdekatan ada salji skit2. Dah dasar pemalas, aku pun terus hit the road Jack.

Tetapi sungguh la hampehnye bila kami smp kat sana, rangers tu cakap 'Sorry mate the snow has melted, yesterday.' Patut ler aku tgk gunung2 tu kaler coklattt je. Mmg kene pg dekat2 pasal Canberra itself ni berbukit so tkleh la nampak jejauh. Hampeh btol. Nampak gayanye aku kena gak la drive 3 jam nanti. Tp tkpe, winter masih panjang (aku pun dah naik menyampah sejuk2 ni)

Tasmanian Devil tergolek tgh jalan, kesian betul..

Friday, July 06, 2007

The Supreme Commander

Kalau aku dilantik menjadi Presiden Bolehland yg pertama, mula2 sekali aku nak buat ialah ni..

Sebab utama aku buat mcm tu ialah keluaran terbaru Proton rupa dia camni:-


My first product would look like this:-


Though my preference is this:-


If not this:-


Tapi aku tau korang takkan pilih aku jadi Presiden sbb korang akan tuduh aku bukan2 simpan mende2 macam ni (aku tk buat, sungguh ni gambar hiasan je):-


Memandangkan modul yg kena byk buat research tu dah abis, so aku bleh la buat 2 en3 seminggu balik. Yeehaa..