Saturday, April 14, 2007

Pesta Belon

Hari Jumaat lepas, kwn baik aku Jhon Giffard ajak naik hot air baloon. F.O.C, pasal dia member baloon club kat Canberra ni. Aku tk naik, bg can Missus, Iman n Nana pasal boleh naik 3 org je. Kalau bukan pasal si Jhon ni, sorang kena bayar 300AUD! Pukul 6 pg dgn temp 4C, kami keluar rumah. Tuang kelas aku hari tu heheh..
Keje2 pemasangan, cx out my Nadal's arse!
Masukkan angin dlm belon. Pakai kipas beso mcm kedai mamak 24jam, oh nasi kandar..
Panaskan udara, nak bg dia ringan jadi boleh naik atas
Houston, we got a lift off!
200 kaki ketinggian
A kissing manouevre
Masa nak mendarat

Keje aku; jaga anak bongsu aku n kejar belon diorang naik Land Crusier Jhon, bini dia bwk. Aku baca map, tp manjang tk jumpa jalan. Seronok gak, tp diorang kat atas lagi seronok. Tkpela, lagipun aku biasa dah pasal terbang2 ni. Kesian kat anak bongsu aku tu je la, ayah mana ibu iman ngan nana pg tu? Nanti la atief, beso skit ayah bwk kau plak wokeh!

19 comments:

Noushy Syah said...

Besh besh besh....cam tu arr ayah and suami mithali, jaga anak kasi chance kat isteri naik belon ..bravo!!!

debikdebuk said...

Takde apa aku nak komen kat sini...cuma aku nak cakap...aku jeles sebab tak dapat naik benda tu...nanti ko ajak la aku naik sama k... Beshnyaaaaa.....

cjcm said...

best siott....

PayaKubor said...

Peh..AUD300 tu. Gila mahal. Kau memang ayah mithali. Kalau aku, aku yang berebut nak naik. Hahaha

Sastri said...

bestnyer... kalau p end of june, ada ke belon nih? (tu pun kalau jadi p laa...) tapi mahal sgt laa kos nya... mesti pemandangan dari belon tu cantik gilos...

blackpurple said...

Nanti bawak balik Malaysia la. Kita main kat sini pulak..ha ha ha...

MINAH CELOTEH said...

Yang 'Liberty' tu, can really fly like the rest of those normal round ballon eh? Best tapi tak best cos Minah afraid of heights hehehe

lindosh said...

teringin la nak naikk

TedungS said...

noush
tenkui tenkui

debik
bole, tp ko baya le ek ;p

cjcm
ye la kot

paya
aku tk bayar pun. pree, kwn aku ajak

sas
tiap2 pagi w'end ada

bp
byk duit aku hehe

mc
boleh, dia tk fly, tp terapung ikut angin tiup je

ad3ck said...

kirim belon beso satu. bawak balik mesia.

akirasuri said...

alalala ciannya dekat atief :)

Monster Mom said...

amboi...cantiaq gambaqqqq!!!!!

Masy said...

jelesnye..
tp kan ted, anak ko br 3 kan? apsal cpt nau announce ANAK BONGSU? takde perancangan nk menambah ek? ehehehheh

debikdebuk said...

Ko cakap je berapa?? aku bayar...!!! (itu kata aku selepas menjadi jutawan)

Aku Bukan Bidadari said...

gayat tak?

ILA said...

wauuuu!!!!
mehler naik belon dtg Mesia kjap.Singgah kdai mamak rasa roti nan.Pas tu balik naik belon lagi ke Australia...hehehekkk:p

Ayaq masak said...

BESTNYAAAAAAA WUU JELES.

achik said...

wah2 bestnya... bila zaman la dpt naik??? ;p

TedungS said...

ad3k
bleh, bak duit

akira
tu la, tp dia cool gak tk nangis

monster
hehe

masy
tu pun dah tk larat nk jaga hehe

debik
kalau jutawan, aku charge ko 3000 lah

aku
tk tau le, tanya bini aku

ila
tu sebulan baru sampai tu hehe

ayaq
tu la, aku pun jelesssS

achik
aku pun tertanya2 gak hoheh