Wednesday, April 11, 2007

Fishing Trip

Hari Ahad baru2 ni, aku pegi fishing kat satu tempat tu, lebih kurang 3 jam perjalanan dari sini. Aku ni bukannya minat sangat pancing2 ni, bosan gile. Nak kena tunggu berjam2, macam hampeh. Tp memandangkan ikan kat sini mahal gaban (RM70 sekilo), aku terpaksa membuat sedikit perubahan dalam strategi kehidupan aku yg sungguh mengancam ni. Asal nak pancing ikan salmon, tepi pantai je. Tapi kena pancing waktu malam air pasang. Since kitorang pg siang (bwk famili piknik skali) so satu ekor pun tk dapat la. Last2 kawan aku ajak pancing kat tp2 batu ja. Aku ni fobia air skit, ombak dah la beso, dengan cerita tsunami lagi ih ih..
Berhenti minum kopi dulu
Hantar diorang pg piknik
Camana aku nk memancing ni..
Finally jumpa satu spot, ombak beso gak
Tangkapan pertama aku, kami dapat le 20 ekor

Pukul 6 ptg, knock it off, hari dah gelap. Dalam 3 jam pancing, kami dapat 20 ekor, terlepas jgn cerita la. Ombak beso lagi, tersangkut lagi, mcm2 cabaran Camel aku hadapi. Mata aku asyik tgk tengah2 laut, ada je line putih panjang jauh2, aku cabut la.. Tsunami beb, Tsunami. Sampai rumah pukul 10 mlm. Esoknye kami makan masak lomak cili api weehaa... Rupa2nya diorang tk makan ikan kerapu ni, bodo btol.

19 comments:

ILA said...

eerr..ikan kat Mesia Dgn ikan kat Australia apa bzanya arrhh??

akirasuri said...

mancing? awat dak ajak kita. peberet. ha ha ha.

blackpurple said...

Wah..'tere' la kau mancing. Ikan kerapu kalau masak tiga rasa pun best...!

Sastri said...

uihhh... kalau kerapu goreng dgn tepung jagung pastu wat sos tiga rasa sedappp wooo.... byk ikan yg dapat tu, 20 ekor... sowang bape ekor bawak balik?

zackyah fimiyun said...

huhuhuh

buat aku rasa lapar di malam hari..suka btl citer psl mknn!!

Masy said...

sedap sedap aku ske! tunjuk le gmbau lauk!

13may said...

wah! best betoi:D

kopi secawan!

MINAH CELOTEH said...

Kat tepi2 batu pun leh dpt ikan kerapu...bagus.Stok ikan 20 ekor utk berape hari?

goboklama said...

20 ekor? lumayan tuh! ayam sekilo bpa kat sana?

debikdebuk said...

aku minat mancing tapi aku takut air laut n air sungai... kolam ternakan maybe ok kot...

a'ah la... bodo la tak makan ikan kerapu tu... kalau aku dah bedal abis dah...

TedungS said...

ila
manis skit hehe..

akira
yek? ok, next week

BP
mmg sedap, baru tadi kitorang belasah

sas
tu pun sedap. 10 ekor sorang le cik adik

zack
abis tu sumer org cite aku pun citer gak le ;p

masy
gamba lauk tk sempat tkp, dah lesap

13
teh tarik boleh

MC
ikut hati 2 hari boleh habis. bukan beso sgt pun

gobok
ayam murah le (harga sini la)

debik
ko ni nama je otomen, air pun takut

wan said...

ishk.. aku suka gambar tu.. dari atas kena turun sikit ke tepi pantai tu..

cantik dan bersihnya pantai kat sana

ad3ck said...

gile ar 20. ko letak umpan per?

awek2 kat sana ko tak pancing ker? mesti bley dapat 20 dalam masa 3jam gak haha.

PayaKubor said...

Mak oiii..RM70 sekilo. Awat mahal sangat. Gila ah. Aku pelik ni, nape dorang tak makan kerapu. Ngok ngek tul

Titicaca said...

huiii..banyoknya ikannnnnnnnnn..kerapu lak tu..sedap buat masak 3 rasa tu...

TedungS said...

wan
mmg bersih, sampah pun tkde

ad3k
umpan ikan gak. tang awek tu, kena pakai umpan lain bro heheh

paya
ikan depa sume dah di slice kan, bukan jual sekor2.

titi
mmg betol sedap, goreng pun sodap

PayaKubor said...

Ooo..Patutlah gila mahal. Macam my australia adventure pulak. Tapi aku suka tgk gambar-gambar kau. Tak dapat pergi, tgk gambar pun jadi le

debikdebuk said...

Takot ooo... fobia tengok ombak bergulung-gulung..

TedungS said...

paya
ok, nnt aku boh lagi cerita bergambar

debik
sebenonye, aku pun takut gak