Wednesday, December 19, 2007

Rumah manis rumah (req Eng translation pse..)

Kali ni en3 aku bunyi england plak lah, skali skala..

Fuhh.. What a journey! That was Gucci! On our way home, we stopped over Melbourne for couple of hours, just to get the kids tired so that we can join the mile-high club in the 777's rest room (yea.. rite). Unfortunately, I was the first one who felt asleep while playing with the remote control looking for some porn movie.

Nevertheless, here are some of my to do check-list:

Running Naked after touchdown KLIA - Unable, due to the big Sikh security officer manning the entrance hall
Roti Canai - Y
Teh Tarik - Y
Roti Tisu - Y
Nasi Lemak - Y
ABC - Y
Mee Goreng Mamak - Y
Golf @ Tropicana - N
Durian - Y
Rambutan - Y
Petai/Jering - YYY
3-some with Japanese twin babes - eh, apsal ke sini plak

Anyways, I'm home finally. Alhamdulillah... Tenkiu Tenkiu

Now back to reality.... tsk tsk tsk

Sunday, December 02, 2007

Graduasi, Bon Voyage OZ

Malam tadi aku punya Grad Ball. Lebih setahun belajar, tiba juga aku di penghujung jalan. Tak sia2 mentelaah dan bermandikan peluh senaman rimau. Tiba2 aku tgk kekawan pompuan aku yg berkulit putih kemerahan tu berpakaian glamer dan lawo2. Selama ni dull je tk bermekap dan dressing. Tapi banyak yang lawa pasal mekap je lah. . Cepat betul masa berlalu, tak sangka betul. Memandangkan kami ni keje Gomen, aku tkleh nak poskan gambar2 yg macho dan mantap tu. Nasibbbb le!!

Dalam kesibukan aku, sempat juga membawa keluarga berjalan menikmati keindahan negara orang ni. Dua bulan lepas, kami pergi whale watching di Merimbula,NSW. Boleh tahan besar gak ikan paus ni, dekat sama besar ngan bot yang aku naik tu. Lepas 2 jam, aku mabuk laut ceh.. Cuma ikan paus tu kali ni pemalas skit, tak agresif macam biasa. Banyak sangat projek le tu kot heheh

Pastu, aku sempat menyewa kereta hybrid yang sungguh menjimatkan minyak itu dan menuju ke haluan Great Ocean Road. Dapat gak aku pg tgk 12 apostles tu, selama ni tgk dalam Discovery Chanel je. Beaches kat OZ land ni mmg diiktiraf antara yg terbaik didunia. Keesokan harinya, kami bermain2 dengan kangaroo dan wombat yang jinak di Balarat Zoo.

Inilah sebahagian daripada pengalaman berharga aku sekeluarga di sini. Hari Khamis ni aku punya Grad Ceremony dan aku sekeluarga akan berangkat pulang ke tanahair hari Sabtu 8/12 kelak. Aku boleh katakan, masyarakat disini sungguh friendly, sincere, sporting and helpful. Adalah juga satu dua yang macam hampeh, tp boleh dibilang dgn jari, tupun kebanyakannya dari keturunan Arab Lebanon dan East Europe. Kalaulah org Mesia perangai macam ni, senang skit hidup. Ni tk abis2 ngan rasuah, gila kuasa, menipu rakyat etc etc etc. Macamanapun, aku masih ttp syg negaraku tanah tumpahnye darahku. Malaya, here I kam....

*
Hapdet - hari ni (5/12/2007 - happy belated birthday honey) last day kat rumah, thari nanti pindah masuk apartment sebelum berangkat pulang ke Malaya. No more blogging for few more weeks. So long ssssssssssuckers!!