Thursday, January 24, 2008

Game Over

Setiap pagi aku ke tempat kerja, mulut aku tak lekang dari menyumpah seranah pemandu2 kereta yang sungguh biadap dan kiasu kat area aku ni. Mencarut tu takla, ada tu ada tapi dalam hati je. Bini aku siap nak installkan mic & loudheller so aku bleh menjerit secara langsung kat mangkuk2 tu. Lampu merah depa jalan, double-line depa overtake, dok lane kanan pastu rempit terus masuk simpang ke kiri, kereta bertentangan dah dekat depa potong gak.. Korang nak pegi mana?! Kat depan tu kena berenti gak, takdak akai sungguh (cewah.. aku punya cakiaq kediah improve sikiaq sikiaq dah niaq!). Yang paling memeranjatkan, mengikut statistik yang aku jalankan secara seks rambang, 70% pemandu terbabit adalah wanita (60% bertudung), 15% jantan, 15% lain2. Since aku tak buat pHd dulu, angka2 tu mmg boleh didebatkan dengan penuh perasaan :p

W'bagaimanapun, aku telah kembali ke dunia nyata. Teori-teori kehidupan tara boleh pakai sudah. Aku perlu memberi lebih tumpuan kepada pekerjaan aku yang sungguh macho, mencabar dan berkaki-lebar ini. Secara rasminya aku ingin mengumumkan bahawa aku akan berhenti memblog kerana ketidakupayaan aku untuk mengupdate entri2 dan juga melawat laman2 blog korang semua. It was a helluva ride. Aku minta maaf kalau tk dapat memenuhkan janji untuk menjadi pemblog yg berwibawa bila dah pulang ke Malaya ni. Maaf juga kepada sesiapa yg terusik, teraniaya, tersakit, terliwat dengan en3 aku yang kebanyakannya tak masuk akal. Kepada yang ingin berhubung kait secara fizikal dan mental, hubungi aku di kacman70@gmail.com. Sesapa yang nak jual produk skim cepat kaya ataupun membesarkan kote, akan aku spam kan kerana aku tidak perlu semua itu (cewahhhh!!). Kalau aku ada masa, aku akan melawat blog korang. Hanya facebook je aku maintain, tu pun dah berabuk gak. Yang lain2 habis aku terminate kan; myspace, tagged, friendster, 3somewithjapanesebabes.com (oops). Akhir kata, assalamualaikum dan it's over it's over!

Saturday, January 12, 2008

Kejutan Budaya

En3 aku kali ni agak pendek untuk mengelakkan blog aku ini dipenuhi oleh sawang. Lagipun pos panjang2 pun bukan korang nak baca sangat (pasal aku slalu buat camtu gak eheh). Kisah kali ni ialah anak pompuan aku yang tk faham cakiaq kediah (loghat utara lah). Dok terkebil-kebil mata dia bila kwn2/cikgu bercakap ngan dia. Walaupun mak dia, tok/nek dia orang kediah. Kesian dia.. padan muka haha!!

Skrg ni kisah sharlinie pula! Aku berdoa agar dia tidak diapa-apakan, insyalah.... Sesiapa yang ada anak perempuan tu (termasuk aku ni), ambil lah extra measure sbb dah kerap jadi kisah-kisah yang sungguh biadap ini.

Akhir sekali, kisah roti canai yang bakal dipulaukan. Ishh.... kejam sungguh huhu

Monday, January 07, 2008

Tawon Baru

Ting tong ting tong, > 2 minggu aku tk ziarah blog aku ni. Ni semua disebabkan kedangkalan para-para pembesar aku yg kurang pasti kat mana nak letak aku ni. Hari Senayan lepas baru aku dapat tahu, cit porah pu****!! Dah la tu, hari ni nak kena report masuk opis, 2 x hampas! Dalam masa 4 hari, aku berjaya menyetelkan perpindahan, persekolahan anak2 dll. New Year ke mana, party ke mana, 3some ngan japanese babes tah ke mana (aku mmg tk buat pun mende2 tu heheh..)
Hari ni, 1st day aku. Tapi worang banyak tara la dey, banyak pindah tempat baru. Daripada aku 'mageden' (muh-ger-dern) +- bang balls le tu; baik aku tgk2kan blog aku yang dah bersawang ni.

Pasca down under, bini aku masih lagi dalam percutian memasak. Maklumlah, makanan kat Bagan ni mmg sedap2 belaka! Pagi, thari, ptg, malam, supper.. name it. Semua aku belasah. Setelah >15 tahun, aku kembali kat tempat ni balik. Butterworth, I'm home bbbbbaby. Now where's that amoi sepet who used to work at the 1st telco shop in Bagan....