Wednesday, March 28, 2007

Ha Ha Ha!!

Kenapa aku gelak? Tadi lepas lawatan, kitorang dilepaskan utk hal masing2. Aku jumpa satu restoran Msia kat tgh2 Sydney, rupa2nye owner dia aku dah jumpa masa tidor kat Msia Hall 3 bulan lepas. Apalagi, Laksa Kari sama Teh Tarik satu! WeeHaa...! Semalam aku dah tibai roti naan dengan kari daging mamak power punya! Sebab tu la aku gelak besa ni, tp satu je... kesian bini aku tk dpt join skali

Tu la korang dok post makan je........... Btw, aku ada gak klik gambar2 yg 'menarik'. Nanti la aku balik rumah aku masuk kan kat dalam Tedung's Photos kat sebelah kanan bawah gambo katun aku yg hensem giler tu lah. Korang jgn le cari ngan hidung, mmg la tk jumpe.. Ok ok, aku dah link kan, tp tunggu aku balik Canberra dulu le

Sunday, March 25, 2007

Lawatan sambil belajar

Hari Isnin sampai Jumaat ni aku takde, pegi Sydney. Student2 tua buat lawatan sambil belajar, teringat masa jadi budak sekolah pegi Zoo Negara hihi. Jadi seminggu ni aku tak masuk membLoG dan membeLoG lah gamak eh..

Wednesday, March 21, 2007

Why Brits think 80% of M'sians coming to UK to study law?

Kali ni entri aku tulis england plak..

UK Immigration Officer: Purpose of visit?
Visitor: I'm here to study law, sir.
Officer: You know, you must have a lot of lawyers in
Malaysia .
Visitor: Why do you say that?
Officer: Well, i've been here for a good twenty years, and I'd say 80% of Malaysians I see here say they're here to read law.
Visitor: Oh, really? That's really something i never knew. Hard to believe in fact.
Officer: Just you watch, then. You just stand here until the next Malaysian comes along, and I'll bet he's here to read law.

*Visitor waits for 5 mins, Ah Chong from Malaysia comes to immigration counter*

Officer: Mr. Ah Chong, purpose of visit?
Ah Chong: Study lorr...

Friday, March 16, 2007

Serius skit

Kebelakangan ni aku posted cerita2 yg tah apa2 tah. Mona gersang le, pakcik McDonalds la, walaupun aku langsung tak kena mengena ngan diorang tu. So kali ni aku igt nk cerita yg serius skit la aku rasa. Kalau korang rasa bosan tu, nasib la.
Dah dekat 5 bulan aku dok kat sini, lama tu la makanan Mesia ruji yg bersepah org jual aku dah tak belasah. Terimakasih kat korang yg post kan cerita pasal makanan ni, aku tumpang meleleh air liur je la. Nasib baik bini aku ni pandai masak lauk2 peberet aku. Tapi tak sama dengan teh tarik nasi kandar restoran subaidah kat penang tu. Tiba2 ada sorang OZ cakap ada satu kedai, nama dia mamak corner, org malaysia punya. Semua lauk malaysian dia hidang. Aku dengar lak nama mamak corner, dok teringat nak belasah roti canai teh tarik mamak je la ni. Lepas semb jumaat tadi, aku ngan member aku mencanak cari kedai tu. Sah, memang betul, terpampang indah nama kedai tu Mamak's Corner. Gumbira tak terhingga kitorang, terbayang keenakan teh tarik roti canai kosong kuah kasi lebey, banjir punya. Sambal kasi campur macha. Tiba2, sebelum masuk kedai tu aku ternampak tulisan cina kat depan pintu masuk dia. Ish, dah lain macam dah ni. Pastu bila tengok menu dia, apasal lain macam ni siap ada pork menu lagi ni. Bila owner dia keluar je, ceh HAMPEHHH. Wat du u wan ah? Nak je aku saman owner tu, sejak bila lak org cina ni jadi mamak. Nasib baik aku tgk anak dia tu cun, korang tau je la kan aku ni kalah ngan amoi, aku pun terpaksa la order vanilla coke satu. Kawan aku yg sorang tu tk abis2 dok nyanyi eh tertipu tertipu tertipu tetipah. Memang nak kena tendangan tanpa bayang aku mangkuk tu.

Friday, March 09, 2007

Pn Bedah n Smart Tag (lagi...)

Seorang perempuan baru saja menjalani rawatan wajah membelanjakan lebih kurang RM5,000.00 dan berasa sangat puas hati. Dalam perjalanan balik dia singgah sekejap kat kedai mamak untuk beli surat khabar. Sebelum balik, dia tanye tuan punye kedai tu.

"Mamak, awak agak-agak berapa umur saya sekarang??"
"Lebih kurang 30 tahun", mamak tu menjawab.
"Takde lah, sebenarnya saya dah 50 tahun." Jawab wanita itu riang kerana orang menyangkanya lebih muda dengan wajah baru itu.

Pastu dia singgah kat McDonalds. Masa order burger, dia tanya soalan yg sama kat awek jaga cashier tu.Awek tu pun menjawab, "Entah la, rasanyer dalam 29 tahun". Wanita tu pun menjawab, "Takde la dik, Akak dah 50 tahun dah nieh." Wanita tu bertambah-tambah la happy, dan sambung perjalanan balik ke rumah.

Semasa menunggu bas, wanita tu duduk sebelah seorang Pakcik Tua. Sebab boring tunggu bas lambat sangat, wanita tu pun bertanya soalan yg sama kat pakcik tu. "Pakcik dah tua dah. Umur pun dah 75 tahun. Mata pakcik dah kabur, tapi pakcik rasa boleh tau berapa umur seseorang dengan satu cara. Dulu masa muda-muda dulu pakcik ada belajar."
"Macam mana caranya??", tanya wanita itu dgn perasaan ingin tau.
"Pakcik kena kaji bahagian sulit wanita tu, baru pakcik buleh bagi tau dengan tepat".

Mereka berdua diam seketika. Wanita itu pula rasa ingin tau sangat-sangat apa cara yang digunakan oleh orang tua tu. Akhirnya wanita itu berkata. "Ahh... tak kisah la pakcik, pakcik buleh rasa bahagian sulit saya, saya nak tau macam mana pakcik buleh tau umur saya".
"Baik ler"' kata pakcik tua tu.

Mereka berdua pun pergi kat bahagian belakang bangunan di mana takde orang. Kemudian pakcik tua tu pun menarik ke bawah seluar dalam wanita tersebut dan start le meraba alat sulit wanita tersebut. Selepas beberapa minit, wanita tu pun berkata. "Okay! Okay! cukup tu pakcik, sekarang saya nak pakcik bagi tau berapa umur saya." Pakcik tu pun berhenti meraba dan menjawab, "Umur awak dah 50 tahun."

Mendengar jawapan pakcik tu, maka terkejut beruk le wanita tu. "Fuiyooo...macam magic jer, macam mana pakcik buleh tau??", tanya wanita tersebut. Pakcik tua tu pun dengan tersenyum lebar menjawab, "Pakcik beratur belakang awak tadi kat McDonalds, hohehoheh".

*******************
Pasal backround komputer aku plak (pasal kena tag ngan si noushy, dusyum), tkde mende aku letak dah sejak anak bini aku sampai le. Kalau tak gambar sexy Aishwarya Rai, gambar aku dalam toilet aircraft masa on the way ke sini, dan 2-3 orang gambar amoi LLLSH. Mende tu? Tu le die long legged long straight hair, ;p

Spec laptop aku yg tk seberapa ni plak:
Acer Aspire 1.46G je, veli veli basic one, mainly buat assgt words, excel, ppt, DL mp3, Lost series, brad pitt movies (guess who kalau bukan bini aku..), no xxx stuffs (ehmm ehmm)

Kalau korang rajin, korang lak reveal:

BPs

Titi

Masy

Lindosh

Debik

So, cyah all n avaguwegen

Friday, March 02, 2007

Lebihan Banjaran Lebar Kumpulan

Aku igtkan nak upload gambo2 aku amik kat ostolia ni, tp ada masyala skit ngan koneksi internet aku ni. Korang jgn igt konek satu lagi tu plak, tu tkde masalah.. Nak buat camne, pakai orang punye lebihan banjaran lebar kumpulan (excessed bandwidth), mende pree le katakan. Wei, aku plan nak bayo kat die eh.. So sepanjang 3 minggu yg lepas, aku cuba2 buat exercise, nak bagi fit badan le. Umur pun dah 36, mantap lagi tu.! So aku cycling pg kolej, lebih kurang 10 km return journey. Masa pegi ok, 10 min aku sampai dah. Mmg terer aku, tapi pasal turun bukit le. Balik, kat2 setengah jam la. Baru separuh jalan, aku dah hing! hing! semput nafas.. Tetiba ada satu girl potong aku, pakai beskal BMX je. Ceh cipan sungguh, aku shift top gear pastu aku pun potong balik la. Nak jaga macho punya pasal. Pastu aku terus masuk stn pump konon2 nak pam tayar. Padahal Hing aku dah nak sampai ke peringkat teratas dah. Awek punye pasal, nasib baik aku ni tk brp minat omputeh ni, kalo tak lama dah aku ayat (claim, claim). Cerita pasal claim ni, teringat aku kat sorang kawan aku ni, dia claim muka mcm Tom Cruise brader.. Pungkok hitam, TC konon. Perasan mcm cipan. Lain la aku ni kan, mmg sebijik pun TC tang telinga. Talking abt TC plak (telok cempedak), eh lain kali la aku citer, kang tkde modal plak. Aku nak pg tgk Lost nih.