Saturday, April 07, 2007

Cuti Panjang

Cuti panjang, apa aku nak buat. Kat sini mmg jarang ada banyak cuti macam kat Mesia, bosan sungguh. Kalau Mesia, kita ada depavali la, CNY la, raya ada dua, mcm2 lagi la. Sini ada Good Friday n Easter ja. Tu kira hari raya diorang la, kat Mesia pun ada gak. Good Friday tu Isa kena crucified, Easter tu dia di hidupkan semula, resurrected. Aku rasa korang pun tau kan. Highway diorang pun jammed la hari Khamis petang, semua org nak balik kampung. Jammed camana rupa eh? Sama la mcm Shah Alam town masa org nak balik keje, kehkeh.. Kekawan aku tanya mana aku nak pegi cuti panjang ni, aku igt nak pg Melbourne.

Tapi bila aku bayangkan 8 jam journey tu, senkel la, padahal +-700km je. Sydney aku dah pg dua kali; nak pg Snowy Mountain, snow tk turun lagi. Last2 kitorang tour Canberra ni gak la, pasal byk tempat lagi tk pergi rupanya. Lagipun parents kami, inlaw n makpak aku, nak datang minggu depan, so kitorang nak save duit skit nak bwk diorang berjalan lagi best. Masa ni la Pak Usop nak gi tempat omputeh ni, mentua aku dah merata berjalan dah..

Berkat tunjuk ajar bini aku, aku telah berjaya memasak PIZZA, yeay baby, yeay! Nak makan Domino pizza peberet kami, tk halal. Aku punya uli baik punya sama itu tepung, pergh... terus jadi lembut pizza aku tu. Teringat masa zaman jahiliah aku makan piza sambil minum air teh o tarik kat Modesto's by the sea, Penang. Lagi sedap ada, i meant pizza aku tu le
Final product..
Without this, my pizza would look like a Roti Canai

Masa yang selebihnya, kami spend our weekend tgk movie yg aku download thru Ares; Wild Hogs, Night at the Museum dll. Aku kena bayar 60AUD sebulan, korang kali le 2.8, aku DL je la bayar mahal2.. So I'm off, Avaguwegen (hv a gud w'end, OZ ni mmg pemalas bercakap, sume nk shortcut!)

20 comments:

13may said...

wow! terre betoi!

blackpurple said...

Buat sendiri ek pizza tu. Nampak macam mengancam sedap jer.. aku tak makan pizza sangat..

:)

debikdebuk said...

kali pertama makan pizza...titicaca belanja aku... pastu dia try buat kat rumah... jadi macam pizza hut tu la...

MINAH CELOTEH said...

Alamak malu sey....my homemade pizza tak se-glamer like yours
c{:^P

Noushy Syah said...

yeh yeh...marvellous!! Wahh pandai arr u tedungs...camni mmg boleh dipinang nih, dah sah bole tawen yehahh!!

P/s it looks yummilicious!!

akirasuri said...

Salam.

pergh! terre tu! tabik spring :D
hahak.balik Malaysia tolong buat kenduri pizza kat kawan-kawan ek :p

lindosh said...

zaman jahiLiah at modesto yach bro? ituk tempat sulah hancos heheh

lindosh said...

zaman jahiLiah at modesto yach bro? ituk tempat sulah hancos heheh

TedungS said...

13may
hins hins

bp
tu la kau asik makan lontong je mmg la

debik
aku budak baru belaja je heheh

minah
eh ye ke? mano ado (sambil tersenyum sipu kerbau)

noush
ha tu la, ada 3 'cawang' kosong lagi hehe

akira
boleh, boleh, boleh blah hehe

lind
a'ah tutup dah, sejak i tobat ;p

Masy said...

nampak cambest jerk pizza ittew. leh watkan pizza kambeng tak? aku mauk~

Sastri said...

uih... pizzaaaaa.... lama dah tak pekena (paham2 jer la kenapa, cik abang tu tak ske ngat fastfood, pizza ni lagi laa)...

achik said...

wah2 cam best je pizza tu...

dulu penah try buat, doh teroverdose... punya tebal cam kek... hahaha ;p

Titicaca said...

aaahh..pizza...drooooooooooooooooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll...

ILA said...

wahhhh..best gak tmpat tinggal kau ada oven sebesar tu. Umah aku cenonet ajorrrr...bakar piza pun tak leh kembang sakan.
adeh..sgat jeles gitu..kat org sna!!!! sila sampaikan salam kat warga Australia yeakkk..:p

zackyah fimiyun said...

nnt kau balik msia..bila aku lapar,aku cal kau eh..pkhidmatan pizza kau tu 24 jam eh?

hahahha

Aku Bukan Bidadari said...

huh..yummy!! byknya cheeseeeeeeeeeeeeeeeee!!!! bak sket!!! kedekut taik idung masin!

TedungS said...

masy
piza kangaru pun bleh buat

sas
sapa cik abang tu? BP ek..

achik
dough tu kena buat kecik je, cam roti canai. tu pun kira tebal gak tu

titi
ish, lap skit mulut tu buruk aih ;p

ila
sewa aud808 sebulan kena bayar gitu huhu, abis duit aku

zack
bleh, tp mahal skit la hehe

aku
kat kau aku bg cheese yg skit je hihi

Ayaq masak said...

Seriously your pizza looks yummeh!

TedungS said...

ayaq
thx, kalau makan lagi sedap ;p

Anonymous said...

aku pun ingat pizza modesto tu. Tak pernah jumpa macam tu punya sedap lagi. Eh, orang ghumah aku pun ingat?