Sunday, December 17, 2006

Yabadabedu

Akhirnya, family aku selamat sampai kat Canberra ni. Since aku dah warning bini aku siap2 yg tempat ni tk lawo mcm tempat dia study dulu, dia tk la terperanjat BEROK sangat. Tp mmg betol la tak cantik, landscape dia kaler coklattt je kalo korang tgk dari atas tu, bosan sungguh. Masa aku tgh tunggu diorang kat arrival hall tu, tetiba ada satu amoi datang tegur aku. Mcm dia tau2 yg aku mmg suka tgk amoi2 ni hehe.. Compare kan minah saleh ngan amoi, aku mmg amik amoi la for sure, figure of speech je la ni wei. Anyway, kat mana aku tadi? O ye, amoi ni tegur aku, rupa2nya dia dulu mai Msia. Jadi PR kat sana, lepaih habis study. Pastu siap intro 3 lg geng2 dia, amoi gak la. Lagi CUN! Long straight hair long legged.. Aiyoyo kadawale.. mmg rezeki aku kot khehkeh

So tengah sedap amoi2 u dok tekel aku, tetiba aku dengor.. AYAHHH..!! Hah! Sampai dah anak2 aku. Lepas 6 minggu terpisah, dapat jumpa balik mcm tk caya je. Lepas tu tak berenggang la diorang ngan aku. Aku nak gak main2 ngan ibu diorang, tapi sori mak enon! kehkehke, so kalau korang sibuk2 nak tau aku dapat score ke, eh apsal korang siBuK...!

Aku pakai kete mitsu thn 85, 7-seater lg tu. Tp anak sulung aku mmg mulut laser, apa koman je kete ayah ni?! Mmg nak kena tendangan tanpa bayang aku nih budak nih. Aku inherit kete tu dr geng aku yg baru semalam balik mesia. Pagi td dah tkleh start dah, BERAKK btol

Thursday, December 07, 2006

Babai melbon

Tup2 dah 6 minggu aku kat Melbon ni. Lama tu gak lah aku dah tak mencelup. Esok aku akan berangkat ke Canberra naik Qantas Airline kol 1 pm. Sembahyang Jumaat kat masjid Negara la aku. Sepanjang aku dok sini, merata gak tempat aku pg. City tu jg n cerita la, cuma men's gallery je aku tk sempat masuk, tch. Kena buat 3 assignments, debate, IELTS, berbelit dah lidah aku. Elok gak, kepala HOTAK aku ni pun lama dah berkarat tk buat keje2 camtu. Pasni sebulan bercuti, tk tau mano nk poei ni ha. Kang kalau pg tgk tetekstan lain lak jadi eh

So Canberra, here i cum. Seminggu dua ni tkdelah aku memBeLoGkan diri aku gamak eh. Bini aku dah sampai, aku bElOg dia je la haw haw
Sekarang tepi2 sg ni dh ramai dok menayang tetekstan n pusat diorang.
Lepas aku snap gambo ni, kanggaru tu kejo aku!
Ni sea mine masa WW2, ada la 3-4 warship Germany tenggelam. Yg aku heran ostolia yg jauh pun diorang nak mai serang
Atas feri pg Sorrento, teringat aku kia sorento yg aku bercita2 nk beli tu
Fort Queenscliff. Tkla secantik mana, tp boleh la

Monday, December 04, 2006

Korang cuba try la

Aku tolong sampaikan pesan seseorang je ni

Narrated Shaddad bin Aus r.a: The Prophet s.a.w said, “The most superior way of asking for forgiveness from Allah is: “Allahuma anta Rabbi, La ilaha illa anta. Anta khalaqtani wa ana ala ‘ahdika wa wa’dika mastata’ tu. Au’dhu bika min sharri ma sanatu, abu’u laka bini’ matika’alaiya, wa abu’u laka bidhanbi faghfirli innahu la yaghfiru adhdhunuba illa anta”

* O Allah, You are my Lord! None has the right to be worshipped but You. You created me and I am Your slave, and I am faithful to my covenant and my promise (to You) as much as I can. I seek refuge with You from all the evil I have done. I acknowledge before you all the blessings You have bestowed upon me, and I confess to You all my sins. So I entreat You to forgive my sins, for nobody can forgive sins except You.

The Prophet s.a.w added. “If somebody recites it during the day with firm faith in it, and dies on the same day before evening, he will be from the people of Paradise; and if somebody recites it at night with firm faith in it, and dies before the morning, he will be from the people of Paradise.” (Sahih Al-Bukhari, Vol 8, hadith No.318)