Sunday, February 25, 2007

SMART TAG

Adoih, tk kena mengena aku telah terkina. Aku ni memang tk berapa suke sgt nak citer pasal diri aku ni. Tp pasal aku dah kena tag gak (ada la kawan aku sorang ni.. dusy dusy sama lindosh), aku terpaksa la menyeporting kan diri aku ni ha. Ni sume 13may punye keje la yg start dulu ni ish


6 bende pelik tapi benar pasal tedungs

  1. mak aku cakap aku kecik2 dulu suka tido kaki kat atas
  2. bangun pagi aku kena menonggeng dulu
  3. antara limau ngan asam, aku pilih tembikai
  4. gepren pertama aku Julia Rais
  5. kalau bulu tgn ngan kaki aku ni bleh dijual, dah lamo pakcik kayo
  6. org kata aku ni memang mcm tom cruise, tang telinga die je la

Tu le 6 bende pelik aku ni, kalau korang tk caya sudah

...................................................................

Rules & Regulations:

Each player of this game starts out by giving 6 weird things about themselves. People who get tagged need to write in a blog of their own 6 weird things as well as state the rules clearly. In the end, you need to choose 6 people to be tagged and list their names. After you do that, leave them each a comment letting them know you tagged them and to read your blog!

Mangsa seterusnya ialah……

noushy

lipan

debik

honey

lanrambai

sapa2 terkena tu, korang jgn le marah kat aku ek


Wednesday, February 21, 2007

Jualan Garaj

Garage sale, kalau arwah atuk aku cakap. Korang jangan salah dengar garaj dgn faraj plak, walaupun kat sini memang ada mende tu utk dijual. Aku tak tanya plak brp harga dia, tapi mende tu memang legit kat sini. Legit tu kira macam legal la, legitimate apa ntah.. Kalau tgk tv lebih je dari pukul 10 malam, konpim keluar iklan2 jual faraj ni. Mak oi, ni free tv channel ni, bukan susbscribe punye. Aku sengih je la, bini aku mulut dia ngok ngek le tengok mende2 tu. Dia kata kat UK pun tk teruk camtu. Aku? Sengih je ler....

Eh, aku igt nak cerita pasal garage sale tadi, tp malaih ah..!

Sunday, February 11, 2007

Kelas Lebih

Lepas aku hantar 1st assignment aku last 2 wks, aku telah diromen eh, direkomen oleh lecturer utk masuk kelas grammar. kehkeh.. lepas aku baca essay aku, mmg layak la pun. almost semua oversea course member kena masuk kelas tu gak. india, vietnam, kemboja, pakistan, thai, indon, philipine, PNG, canadian, NZ, OZ.. HAH! yg 3 terakhir pun kene gak? kehkeh, rupa2nya grammar diorang pun teruk gak. yg tk masuk, england je, dah tu bahasa dia, tengkorak btol

so tadi (on sunday?!) aku masuk speed reading class. 3 siam, 1 melayu, lain2 OZ. tang nk baca laju tu aku bleh la ikut lagi, tp tang nk paham tu makin lama makin lembap le. tp kalau baca buku mona gersang mungkin bleh paham byk le kot heheh

Wednesday, February 07, 2007

Peraduan

Cerita ni berlaku kat KL beberapa tahun yg lepas. Ada satu mamat ni, kira org kuat agama ni, baru kawin, tapi tak pernah tengok bini dia. Pada malam yg ke-2, dia pg jumpa tok imam yg jd tukang akad dia.

Mamat: Tn Hj, saya nak tanya skit ni boleh tak?
Tok Imam: Tanya la, banyak pun takpe
M: Saya rasa bini saya ni cacat le..
TI: Eh takde lah. Aku kenal Milah tu dari kecik lagi!
M: Tapi apsal bila saya masuk bilik nak ‘beradu’, saya rasa kaki dia mcm takde pun.?

Tok Imam tu pun heran. Puas dia pikir apsal si Milah boleh jadi mcm tu. Dekat 5 minit dia pikir, dia rasa dia tahu kenapa..

TI: Macam nilah, malam ni kau masuk tidor lambat skit. Lepas tu kau masuk bilik, kau terus naik atas katil. Lepas 5 minit, kau terus lari buka lampu bilik kau tu.
M: Apasal lak Tn Hj?
TI: Kau buat je lah, jgn banyak songel.

Mamat pun buat la camana Tok Imam pesan. Mmg betul la ckp Tok Imam tu, bini dia tak cacat. Sebab dua2 kaki bini dia dah ada kat belakang tengkuk!

Saturday, February 03, 2007

The missing stories

TAIP STEREO

Orang kita (Malaysian la kot, kalau tak Melayu) ni memang stereotype la aku rasa. Aku malas la nak cerita pasal sesi kuih ketupat (mengumpat le), mendengki, tu sume aku rasa korang tau. Tapi aku nak cerita pasal kat tempat aku singah sementara waktu sini ha..

Orang tu (OT, bukan OS) – Ha, U nak shopping apa sebelum balik Mesia nanti?
Aku (A) – Kalau tak daging kangaroo, kote die kot..
OT – Uih.. kat sini barang pinggan mangkuk murah2 giler..! Rugi kalau tak beli
A – Ye ke? (aku buat2 bodo je la, sememangnya aku ngok pun pasal mende2 tu)
OT – Iye..! Noritake, Royal Albert, kat sini murah2 U! Kat Mesia 5-8K, sini beratus je! Bodoh kalau tak beli, sume student datang sini mesti beli nye!
A – Beli ribu2, nak buat apa?
OT – Ye la, kalau Dato datang rumah ke, sapa2 VIP, masa tu la nak pakai!

Ish bernanah telinga aku mendengor eh! Aku igt pompuan je cakap mcm tu, tapi geng2 aku yg datang sebelum aku pun same gak bunyi dia. Ada ke beli mahal2 pastu bagi Dato Nenek jamu, baik aku jamu mak, bapak, atuk, enek, sedara, sedara kpd sedara aku. Pastu siap berlumba sapa beli lagi canggih dan mahal! Ek ele… tak paham sungguh aku.

Aku tanya2 gak la bini aku kot2 die pun ada hajat camtu, – Hmmhh.. baik I beli buku novel kat sini, murah2 bang..! – Hah, ye la tu, aku gak yg nak mengangkut eh nanti. Kalau tanya aku, aku nak ‘bwk’ balik anak2 dara Arab 1-2, uih.. lawo2 sungguh, heheh..

Eh kalau sesapa terasa tu, mahap bebanyak la eh, ni apa yg aku punye pendapatan je. Hehe.. Peace

SHREK 2

Korang sure dah tengok cerita ni kan, kelakar berok sungguh. Ada satu bab tu masa Shrek nk pi jumpa in law dia. Si donkey dok sibuk tanya ‘Are we there yet?’
Baru2 ni aku pegi
Sydney, bwk famili aku berjalan. Baru masuk highway, anak sulung aku dah start kaset buruk die

AS - Ayah, brp lama lagi nak sampai?
Aku – Boleh tahan la, lebih kurang 3 jam
AS – Wuiyo, lama ke tu?
Ak – Ko agak2?
AS – Ibu, lama ke 3 jam tu?
Ibu – Lama gak tu
AS – Lama camne?
Ibu – Ish, mcm nak balik Alioq Setiaq la

..lepas 5 minit, ‘Ayah lama lagi ke nak sampai?’

KRIKET

Org sini mmg gile bersukan. Ape2 je la diorang main belasah je. Ada sekali tu (byk kali eh) ada mamat dok main bola sorang2 kat padang. Lepas die tendang bola tu pastu die dribble sorang2, siap tackle lagi. Jogging, Cycling, mmg bersepah. Park die pun bersepah, abih tu country sama beso ngan Amareka. Nama pun benua.

Tp game yg paling pemes kat sini KRIKET lah. Bleh kata tiap2 hari muka Shane Warne tu keluor paper. Naik menyampah aku tengok eh. Camna aku tk nyampah, 1000 pompuan dia dah ‘tido’kan, kok macho cam Brad Pitt tu tkpe la gak. Diorang tu bute la kot. Tp aku mmg suke tgk kriket pun, aku pun tk tau apsal. Peberet team aku, anything but OZ kehkeh..

Memandangkan si Shahar tu pernah tinggal sini 2 thn, anak2 dia pandai la main kriket. Anak aku pun mula la terikut2, mcm la dah beso sgt. Tiap2 petang hilang pg padang. Satu hari tu aku join la diorang, bukan apa, aku nak buli bebudak tu je. 1st Batting aku gile baban la jauh, abih tu budak 10 thn anak si Khir tu baling, nasibb le.. Tp tu je la skali, baru 5 kali batting – You’re OUTT! – Hampeh! Ngan budak 12 thn aku kena wicket! Esok eh aku carry on ngan jogging aku je. I’ll just stick with my Golf then I guess, eh terkeluar lak ompteh.

SAIZ

Aduih, ‘sakit’ betul mata dan lengan aku. Masa aku mule2 sampai tu, tkla camni. Yela, baru lepas winter, sumer keluar rumah macam pakai selimut. Aku jgn cerita la, kalau boleh 3 lapis jaket kulit aku nak pakai, tapi kang buat malu melayu plak. Tapi skrg SUmmer time, menayang bodi le sorang2! Macam2 size aku tgk, yg paling banyak sekali ialah size yg macam dah terkeluar dah tetek diorang, dah baka camtu kot. Ish.. ‘sakit’ betul mata aku hehe.

Apa lak kena mengena lengan aku plak? Ye la, kalau tak cubitan bini dan anak aku le…!