Wednesday, January 31, 2007

BUSUK aih

6 minggu kat Melbourne aku belasah Protein. Ayam, daging, ikan. Ada la potato dan salad, skali skala tu diorang hidang gak la nasi tomato, tp stail diorang la. Lauk plak, pergh punya la besor2 ketul die. Since diorang declare halal, aku pulun la. Memang sedap gile, tapi lepas 1 minggu mula la MELAYU teringat kat nasi lemak, roti canai, teh tarik, laksa, mi kari, mcm2 lah! Ada tu memang la ada kat sini, tapi rasa tak sama. Lain la mende tu heheh..

So apa kena mengena ngan taik plak? But of course! Lepas 2 hari aku sampai kat sini, everytime aku melepas, pergh bau…. macam hampeh! Sindri punya tara tahan, orang lain punya lagi la. Berak cipan pun aku rasa tk macam tu bau eh. Pakcik pun heran, muke macam sigheh. Lepas aku buat kaji selidik lebih kurang thesis la kan, baru aku tau pasal apa taik mat saleh (dan aku masa tu lah) bau gaban. Sebab dok belasah protein je, mana byk sgt makan carbo. Kentang adala sebiiji dua, selebih nyo penuh pinggan ngan ayam/daging/ikan. Tak caya, cuba korang makan lauk je, jgn makan nasi. Lepas 3 hari konpim berak bau cipan basi punye!! So cuba korang bayangkan Angelina Jolie yg korang gile2kan sangat tu abih je die melepas, konpim potong stim lah!! To prove that, since bini dtg aku asik makan lauk melayu je, bau cipan trus hilang! Wa cakap lu...

Wednesday, January 10, 2007

BanYak RalAT koraNG

Semekom dan salam sejahtera kat korang2 sumer. Sori la aku ada banyak ralat skit kebelakangan ni, punyala susah nak cari CC kat Canberra ni, macam sireh punya beruk. Aku punya rumah baru bleh masuk internet line lepaih 15th Jan ni. Ada banyak gak citer aku nak share ngan korang, tang bElOG tu jangan citer la, loNGGar kepala lutut aku dah haha. So aku akan membLOG semula next week. Tenkiu la yg dok mengomen tu, nnt aku liwat blog korang sumer balik eh. Ni ada beratus email tk berjawab ni, tu belum sampai sebulan tk online tu (tapi 97% sPAM je, kehkeh)

Sekarang ni aku dh tk tahan nak log out dah ni. Aku ada kat Msia Hall, ada dua budak lembut suara mcm pondan tua, sembang ngalahkan pompuan. Pastu dok jeling2 kat aku yg mmg la bleh tahan ensem nye ni. Ok, dah bernanah dah telinga aku ni ha, GELIII..!