Monday, August 06, 2007

Keliwatan

Terimakasih diatas keperihatinan korang tentang kes keliwatan aku menghapdetkan en3 aku. Keliwatan ini dijangka berterusan memandangkan aku telah memasuki fasa ke-3 persekolahan aku disini. 4 bulan lagi beb, 4 bulan. Lepas ni home sweet home.

Di dalam kesibukan perliwatan aku ni, sempat juga aku membawa anak2 bermain salji di selatan nun, lebih kurang 3 jam perjalanan je. Baru 30 min sampai kat sana, kami kena ribut salji angin lebih kurang 4o km/h. Nak sangat engkau ha, padan muka aku. So, check this out..

Aku ingat melayu je lari masuk kat dalam resting hall tu, tapi lebih dari 3/4 pengunjung yg majoritinye ompteh pun cabut lari. Diorang pun cakap kat aku; Beku telor beb, BEKU! :D

40 comments:

tintaHati said...

Kelewatan ke keliwatan eh? uhh konpius kejap!

ehem: Telur ayam kalo masuk kat resting hall tu beku tak? ;P

ontahsapo said...

sejuk tu, dah nampak cam beruang kutub pun ada...

13may said...

wow! best best:D

Aku Bukan Bidadari said...

wehh BEKU tuh.. hihi tak teroleng-oleng ar kan (aku dok bayangkan) pergh!!

ILA said...

ALA AIII JELESSSS SUNGGUH ORG SNA DPT MAIN2 SALJI..HUHUKKK!!!
eer..sila panaskan bdan okey:p

TedungS said...

tinta
beku? tk tau la aku, nnt aku try ;p

OS
bruang kutub outih bro haha

13may
yeay yeay

tiara
ish kau ni bayangkan aku nye ke tu haha

ila
ye ke? sori la, tkde niat nak menayang pun cik ila

Sastri said...

kat mana ada snow nih? takleh imejin camana sejuknya kalau pergi time snow... hari tu p time cuaca 12 degrees pun dah tak tahan weh...

achik said...

mak aih.. mmg beku.. ;p

arianna adrizal said...

tak suker sejuk!

ad3ck said...

telur jer ke beku beb? ehem2 tak beku haha.

debikdebuk said...

giler ko.... bukan takat telur, jantung pun leh beku gini...

Noushy Syah said...

hahhahaha..Tedungs..apa yg BEKU tuh? ngehhh..citer tikit..hehhehe

p/s eh eh the last pic tuh ,anak you senyum ke nanes tuh? amboi2 bapa dia tuh senyum tak tenyum eh..hehhehe..

TedungS said...

sas
further downsouth, 3 hr travel fm canberra. mmg sejuk brrr

achik
btol btol. cuping telinga aku mcm nk patah, naik keras

anne
aku pun! tp best gak kalau skali skala

ad3k
ehem2 mantap cam biasa haha

debik
ala, ko kan otomen, boleh pakai kuasa ZASS kau tu enitime

noush
ish, haha

dia nangis, pasal takut kat angin ribut + sejuk

sitilina said...

kalo telur beku, bole tahan lama. siap bole export lagil frozen egg.

blackpurple said...

Siapa mamat sebelah kanan yang gambar bawah sekali itu ekk. Nampak garang mamat itu ekk....

MINAH CELOTEH said...

tu yg mamat belah kiri, pun 'snowing' ke?

missy is K.U said...

nice...
eh which part are u in OZ? nak tanye few things la

akirasuri said...

erk apsal anakanda tu nak nangis?
sebab sejuk ka?

TedungS said...

siti
a'ah ek. bleh buay bisnes tu haha

BP
ntah la bro, tp mcm aku pernah nampak je tu

MC
yupp cik puan ;p

missy
canberra cek. nak tanya apa tu

akira
a'ah, dia takut angin kuat + sejuk..

skidg8 said...

Skali skala beku, ok wat.. haha!

kawaii_desu said...

huhuhu...

kelewatan la... eja biaq betoi..
nanti berlaku kesalahfahaman yg maha kelamkabut plak...

bestnya anak2 dia dapat gi sana huhu

nak pi jugak...

kemat said...

ini wat bisnes ABC best nie

kawaii_desu said...

kenapa rasa panas je dgn komen2 yg belakang2 tu...

what the hell is this?!

TedungS said...

skid8
btol tu aku setuju ;p

kawai
best tu mmg best, tp tkde teh tarik huhuhu

kemat
tkde sapa minum air sejuk masa ni bro heheh

RUYOM, WEI, TIM, MIYA etc2
WTF?! ni mangkuk mana la plak flooding blog aku ni...?! terpaksa la aku mengMODERATEkan komen2 kowang sumer selepas ni yek

blackpurple said...

Padam jer bro' komen-komen tak berkenaan itu...

TedungS said...

BP
tx bro, tk nampak lak tong sampah tu.. igtkan lay out je khekhe

zafi said...

ewah2 sangat keliwatan sungguh bro nih... sampai beku telo2 itu yek? hahahahahahahaha
puas anak2 maen salji? bapak budak nya puas tak? ke lebih dari anak2? hahahhaahahha
ok bro enjoy ur day!

jya

aria ayumi said...

bak sini salji sket!! huhu dh lame xmakan salji nih. ngehh :p

Masy said...

kirenye dorang cakap gini arrr..

"hey Ted, i kenot stand the cold outside, my egg is freezing u know!"

frozen egg?

missy is K.U said...

how is it life compare between melbourne & sydney?

TedungS said...

zafi
aku bg bebudak tu la main.. tp aku yg lebey2 plak haha

aria
bleh makan ke? heheheh

masy
pandai pun ko, bab2 ni ek? khehkeh

missy
sama je, tk byk beza. tp sydney bit racy i guess

kawaii_desu said...

kopi radix satu!!!

kyazz said...

haaa haaaa... keliwatan cabut ke resting hall boleh menyebabkan beku teloq... haaa haa

Hor ny Ang Moh said...

Hallo! Nice pic! Enjoying in snow! Tq for dropping at my site! Have a nice weekend!

julia said...

weih.. apo liwat liwat neh.? dosa.

kekeke

bila la mesia nak salji. tingin nye nak men salji cam deduluuuu.

hukhuk =P

kesian. beku.

TedungS said...

kawai
ssssiapp

kyazz
tu metafor je bang haha

hor ny
no worries mate, ur always welcome ere as well

julia
mesin air batu banyak2, same le tu ;p

lindosh said...

beku ke? takpe nanti masokkan dlm microwave okek? eheh

TedungS said...

lindosh
hahaha

CiK BaWaNg said...

naper dkt gamba last tuh anak abg tedungS nangeh? thehehe tak sabo tunggu winter...nak bergolek atas salji

TedungS said...

bwg
dia takut kat ribut tu.

a'ah ek, skrg jopon tgh winter, best la ramai aweks jepun pakai super mini skirt hehe