Friday, September 28, 2007

Bermacam Kisah

Salam Ramadhan semua. Masuk hari ni dah 16 hari kita berpuasa. Selama itu jugak lah cse mate pinkbody/ompteh aku dok heran camana aku boleh menjalankan ibadah puasa ni. Dalam selamba dak aku menjawab, 'Its not really a big deal mate, I've been doing this since I was a kid. Actually it is a big deal, but its not really, but it is, its not, it is... yada yada yada..'
Sebagai rakyat yang patriotik, aku tetap mengikuti hal ehwal semasa di Malaysia. Kejadian menimpa arwah Nurin amat mengejutkan dan menyedihkan. Aku tak boleh bayangkan kalau ianya terjadi kat anak perempuan aku yang sebaya umurnya. Binatang sungguh. Aku harap penangkapan 5 bangsat itu dapat menyelesaikan kes yg sungguh menyayatkan hati. Tak lupa juga peristiwa kehakiman walaupun ianya tidak langsung memeranjatkan aku, knowing Malaysian judiciary and political standard..
Walaubagaimanapun, I'm back!! Dua bulan yg terakhir ni sungguh menyentap sekali. Mungkin aku tkleh nak seaktif sebelum ni, tp aku cuba aktifkan dirimu jugaklah. Ramadhan di mana2 sama saja bagi aku, tp tipu la kalau aku cakap aku tk rindu kat restoran 24 jam kat Mesia tu, hiruk pikuk pasar ramadhan, dan amoi jiran sebelah rumah aku tu... opss!

Make ike cicah budu
Jange lupo tambah satar
Kelik rayo tokse laju
Nanti rayo dale spita