Tuesday, October 31, 2006

OZ Calls

Akhirnya aku meninggalkan Malaysia dengan berat hatinya, nak sambung belajar kat OZ. Dah tua2 ni (takdelah sangat..) kena belajar balik berat gak, nasib baik la keje aku ni memang terpaksa buat keje keje camtu. ni la gambar2 yg sempat aku snapped..



Ni kunduri doa selamat kat kampung aku..










Hi Hi Bye Bye from the family, ish sedih aih!










Kat luar airport. Tgh chat ngan MAS steward mana nak pg makan





More story to come, stay tuned.

Tuesday, October 10, 2006

Majlis Buka Puasa

Sabtu lepas, surau kat apartment aku buat majlis buka posa. Dlm t'hari lagi bini aku dah brok brek ajak keluar beli lauk, aku dah janji ngan ahlil surau nk bawak lauk ayam berlada. Tp aku dok procastinate dgn masa, tau2 dah pukul 5.30 ptg. Apalagi, gelibah la keluar pg beli lauk, TESCO we go. Smp rumah dah kol 6.30 ptg. Mcm Mr Bean la kitorang; masa bilal azan lauk baru je goreng tk sampai 5 min. Nasib baik aku ada, harap bini aku tu lembap la die.. kehkeh

Smp surau tgk Ghafar n the gengs tgh melantak, er.. i meant menjamu selera. AKu tgk lauk, pergh... tau2 je la kan org KL ni, sume fancy giler. black pepper beef, masak lomak fav den, tomyam siyam, aku lost count after 7th dishes. Lepas maghrib, afdal ibadah dulu sabelum melantak, tak baikk..., apalagi kitorang bedal la. Aku tgk ghafar (dia lagi.. ;p), jeff selambak je belasah. heheh.. aku pun surupa la. masa terawih dok belahak (burp-according to cakiap kediah) rasa black pepper, rondang, mcm2 la. NAsib baik tak termuntah atas sejadah tu, kalau tak tk ngaku aku org area tu..

I'm gonna miss this, dang. Baru je nak ok, dah kina pindah lagi.. Tahun depan melantak burger king je la kitorang kot, ish ish..

Schumi, you broke my heart

Argh.. just when I thought he would be crowned world champ for the 9th (or was it 8th?) times, POW! the engine blows up, with few more laps to go. And having forced to witness the monkey Spaniard jumping like some kinda jackass, that makes me more sicker. Dang!

But then, late at night there was such a pleasant surprise, Alex Yoong the 'sissy jambu man' won not oncee, but twice on the inaugural A1 GP. Though it may not be as gallant as the former, but hearing my national anthem being played twice on the prize ceremony does have some kinda profound effect, goosebump or something like that. Go Go Alex, you're the man! (he's such a nice guy, albeit a bit jambu, met him in SIC few years back) Tercapai gak cita2 aku nak dgr Negaraku (refer my World Cup psoting)