Saturday, November 11, 2006

PONTIANAK

Ada 3 ekor pontianak tengah SEMTA (sembang taik) pasal kehebatan masing2. Pontianak 1 (P1) yg paling junior, baru mati. P2 tgh2, P3 paling senior mati dah lama.

p1: antara kita bertiga, aku la pontianak yg paling terer, bukan mcm korang tua kutuk lembab tk sedar diri.
p2/p3: eh.. jgn cakap byk la beruk. kalau terer sgt, tunjuk la kehebatan kau tu
dlm sekelip mata p1 hilang melayang. lepas 3 minit, p1 balik dengan penuh darah kat muka dan baju dia
p2/p3: eh apsal ni? kau pg mana?
p1: korang nampak tak kampung kat sebelah tu? abis sume manusia aku hisap darah dia
p3: fuiyoo.. terer nye kau
dlm sekelip mata p2 tiba2 hilang. baru seminit dia join balik penuh darah
p2: aku dah hisap darah sume manusia kat sebelah kg p1 belasah tadi!
p1: fuh... ko mmg terer
tiba2 p3 hilang, tk sampai 5 saat dia dah join group tu balik
p1/p2: wuiyo! ko lg terer! kg mana kau pg tadi?
p3: korang nampak tak dinding kat blkg korang tu?
p1/p2: nampak, apsal?
p3: aku tak nampak!

6 comments:

arianna adrizal said...

in laverton oso got pontianak meh?!! r they pontianak melayu [ala2 maya karin.. ;p] or vampire dracula? hahaha! just kidding.

sy dulu di kensington tp spupu sy yg di melbourne, carlton north :)

tedungS said...

ye ke? brp lama dok sini, study ek? tak rindu ke tempat ni, sunday market swanston street vic market..? hehe

arianna adrizal said...

rindu la jugak nk jln2 kat green victoria market tu.. tringat naik tram. naik basikal.. nyaris tak sangkut on tram tracks! haha!!

eh, dah habis pusing melbourne ke ni? nnti letak la gambar2 sekali eyh.

arianna adrizal said...

apadaa green.. queen vic la. hihiks!

tedungS said...

ada, ada. tp tk sempat lagi pasal skrg dah byk dpt assignment. muda2 tersasul dah ni aish...

Anonymous said...

HA HA HA HA...pergh lawak btul stories tu...nak sambung ketawa lagi nie, HAHAHAHAAA....oksigen! oksigen!