Tuesday, November 21, 2006

Jepun ke Cina

Ahad lepas aku keluar pg city nak cari barang2 untuk family aku yg bakal sampai tgh bulan depan (yeehaa, duku time!). Dalam perjalanan balik, ada sekor OZ tegur aku. Kalau pompuan tu tkpalah gak, dah la selekeh, cakap punya la kampung terkelip2 mata aku nak paham. Yg kawan aku kat sebelah dia yes no alright no problem je. Anyway (aku rasa dia ni tk betol skitlah), dengan begitu ramah nye dia tanya aku;

ey mate! U japanese mate?

Duhh.. do i looked like one dude?

okai okai, u must be chinese ey?!

ha'ah.. ye lah

i knew it! I've been to chinese(?) b4. ye know beijing? my cousin stuart bla bla (unreadable..)

aku mmg tk paham langsung tahapa dia cakap. yg aku tau dia cakap pasal kambing, telor ayam, bola sepak, jam tgn aku, tetekstan, tetekstan?

8 comments:

Mak Andeh said...

oit...yang last sekali tu tanah jajahan BTB...hahahaha. iskkk..*insaf kejap*

Salam perkenalan, hopped from BTB's.

syura said...

tetekstan?? apa kebendenye tuh eh..
bestnye u kat sana.. uwaa.. i pun nk kuar dari msia nih..hehe.tp xtau nk g mana..

Anonymous said...

ko ni org mana? cina? jepun? azahari? banyak tul boleh menyamar? or ko boleh berubah cam iguana tu?

blackpurple said...

Kalau aku tu aku balas balik cakap jawa (dibaca : Jerman..haha)..bior macam ayam cakap dengan itik...hehehe

tedungS said...

MA - biasa la, kalau tk ciplak tk sodap! ok kenal2 kita, thx 4 singgahing

syura - hehe... tu satu negara yg begitu best tempat eh. bleh pg sana, tp kena tanya presiden dia dulu

titi - org mana? ko agak2

BP - nxt time aku ckp minang. apsal aku asik silap kau ngan OS ah? korang ni jambu-jambu ke

ontahsapo said...

aku kurang arif, kau mencarut ker dia yg mencarut? ker aku yg mencarut ni...?

arianna adrizal said...

amboii.. kalau pmpuan takpe ye. kehkeh!

sy tetiap kali dpt call fm thailand, sy akan tutup radio, berhenti buat kerja dulu dan fokus. sbb skit punya susah nk faham slanga dia. lbh2 lg bila sbut nama product. sebut T dengar G. salah bagi, naya. ;p

tedungS said...

OS - ntahla, ngko kot

anne - hehe.. kalau org siam, yg pompuannye, kalau cakap lemmmmbut je