Tuesday, November 28, 2006

Animal Chimpanzee

Animal chimpanzee, juga dikenali sebagai menatang beruk. Itulah perasaan aku sepanjang 8 jam perjalanan ke Canberra hujung minggu lepas. Scenery punyalah membosankan, semak samun dan pokok2 kering warna coklatttt je. Pastu nampak lembu kambing, lembu kambing, sesekali kangaru.. Yg aku heran, rumput kering camanapun tapi lembu kambing diorang gemok2. Rumput mesia tu punyala subur hijau, tp kering cam OS je aku tgk (hehe jgn marah bro).

Aku igt bila dah sampai Canberra kira ok lah, hmmhh.. samo jo! Bila aku tanya member aku sorang tu yg pernah smp kat OZ ni 3 thn lepas, dia kata mmg camni la rupa dier. Patutla bila aku tgk crocodile hunter tu manjang coklatt je kaler die. Eh tertipu tetipu tetipu tetipah! No wonder la org sini cakap, OZ is the driest continent on earth. Mmg kering weh, nak jumpa sungai mcm nak cari siti mandi telanjang susah nye

Satu je la; highway takde tol, mat rempit tkde, stuntman tk byk. tp lalat banyakkk..!

Aku nk pg masak maggi lah

9 comments:

Anonymous said...

appara ko punya perumpamaan....marah datuk k kang.
sian, makan maggi jer? tapi kalo tgh lapor, maggi lah menu yg paling best dlm donia..

Asya said...

fuhhh..lantas feeling saya kat tmpat En.Azhari. syonok ye kat tmpat org..byak pgalaman d ambil:D

tedungS said...

titi - aku citer siti sarah tu. eh, ke siti harun, er..

asya - syonok tu syonok gak, tk syonok pun ada. luas berjalan panjang pengalaman.. eh aku silap cakap ke ni

arianna adrizal said...

a'ah, long straight hi-way. a quite boring journey pun.

d true main route down d major highway from Sydney to Melbourne or Melbourne to Sydney (d main highway in Australia) is one of d few boring trips. however d alternative route down d east coast is diffeernt alltogether and well worth d extra time (mountains, thick forest, wildlife bounding across d roads etc).

8jam is ok. kalau traveling from
Melbourne to Sydney will either do it in one day (12 hours) or two,
staying overnight in Albury. so bila nk ke Sydney pula? :)

tedungS said...

anne - oo, ye ke? mana lagi ko ni tk pegi? merata2 sampai, ostrolia, jepun, bangladesh..

sydney tgh bulan dpn smp la, bila my family arrive nnt yehaaa

blackpurple said...

Lama dah tak ke situ...

OS tu OS mana ? OntahSapo ke..? hahaha

tedungS said...

BP, kalau bukan dia sapa lagi walaupun aku tk pernah jumpa heheh

cjcm said...

I miss Ostolia... uwaaaa

Anonymous said...

cakap pasal chimpanzee... never forget that only 3% of our DNA separates us from chimpanzee. ahak!