Wednesday, November 01, 2006

My first day in Australia

Hari Ahad yg lepas, aku dan kekawan keluar pergi Melbourne nak pg beli barang2 keperluan. Boleh dikatakan Melbourne ni setaraf la dengan any other developed city worlwide, though not as stunning as Zurich or Paris in the Europe. Tujuan utama, aku terlupa nak bawak towel and seluar katok! Nasib baik anu aku tu tak tertinggal kat Mesia sekali!

Hari Ahad also known as Super Saver, citizen digalakkan keluar hari Ahad utk generate ekonomi peniaga2 tempatan. So harga public tpt'n sumer turun giler2. Tp yg masalah problem eh, banyak lak kedai tutup! So penat je la aku keluar jalan kaki hari tu, dah la lama tk exercise..



Ni rumah aku with 3 kekawan aku. Sumer ada, awek jo takdo eheh..








Station 'Aircraft'. Nama je aircraft, tp aircraft takde pun. Punye la simple, tkde mcm LRT stn kita yg canggih manggih tu tp inefficient and bloody crowded!






Cathedral tah ape nama ntah, pretty stunning. Betul2 depan main train stn aku turun. Since aku baru sampai, tk tau la aku nama2 tempat ni lagi.





Live band, diorang tgh jamming lagu Greek. Canggih gile, nasib baik tkde melayu gile bukak silat depan tu (pasai ramai melayu kat sini, kalau tak harus gak aku buat breakdance!)







Footscray town, besar skit dari Koqdiang. Ni areaVietanamese town, nak cari belacan petai dan seandainya bersepah.






My first official bill in OZ. More to come..








Kelas abis cepat, apa lagi mengeTING la aku sebelum dinner. Sempat la aku belasah 6 holes, then dinner time. Igt nak sambung, tp perut dah jadi mcm ular sawa..

3 comments:

Anonymous said...

Hi cam seronok aje tengok hang pi merendek kat sana. rasa cam nak join aje..

jumpa lagi from gafa

tedungS said...

sama je mcm tempat kita, except org dia peramah and well mannered, public transportation efficient, public interest always being put at 1st, drebar adhered to regulations and laws, pedestrian always being looked after, handicapped lagilah looked after, tk byk crimes, corruption mcm tak exist, org boleh cakap apa2 without ISA threat bla bla bla...

kyazz said...

hoiitttt... sempat lagi ghi menebas. baru sampai dah menebas. hee hee.. nanti boleh le jemput aku ghi menebas kat sana sekali yerr.. ingat nak nebas kat mesia dec nie. sekali dah berlepas ke aus plak. ishkk ishkk.