Tuesday, July 10, 2007

Snow Hunting

Minggu lepas, kami pergi Namadgi National Park. Anak2 aku sibuk dok ajak main salji, pasal anak2 jiran aku dok menayang gambo diorang main salji. Kat Canberra mmg tkde salji, kalau nak kena drive >3jam downsouth. Tapi pasal baru2 ni hujan, csemate aku cakap dekat kaw pergunungan berdekatan ada salji skit2. Dah dasar pemalas, aku pun terus hit the road Jack.

Tetapi sungguh la hampehnye bila kami smp kat sana, rangers tu cakap 'Sorry mate the snow has melted, yesterday.' Patut ler aku tgk gunung2 tu kaler coklattt je. Mmg kene pg dekat2 pasal Canberra itself ni berbukit so tkleh la nampak jejauh. Hampeh btol. Nampak gayanye aku kena gak la drive 3 jam nanti. Tp tkpe, winter masih panjang (aku pun dah naik menyampah sejuk2 ni)

Tasmanian Devil tergolek tgh jalan, kesian betul..

26 comments:

MINAH CELOTEH said...

tu tasmanian devil kena langgar ke....makin lama semakin pupus binatang camni.

ad3ck said...

pekh. salji cayak (cair) abes terus ker? ;p. err, ape ko wat kat tasmania tuh. apsal dia terbaring kangkang cenggitu haha.

zafi said...

laaaaaaaa siannya mate sorang nih...
ishk sonok main salji nih.. me pon takyah pi scotland sebab senow turun kat london dengan lebatnya...
tasmanian devil tu kawainya... framekan lah... hahaha :P

kurekuredalamperahu said...

ohh..sangat comel family kamu ye tedungs!

best ke main snow? best ke?

Masy said...

nanti ubuh gmbr snow white tau abg ted.

arianna adrizal said...

lawat tak ambik jek bwk blk mende alah tuu.. hihi.

amboi seronok la dorang dpt berjalan2. family ceria gitu ;)

ILA said...

perhhh...pndai anak daramu b'gaya:p
(bcakap sambil menjeling dr bakal besan)wahahahaha!!!

aria ayumi said...

wohoho tasmanian sangat kiut dgn gayanya tersendiri!! hihi

Aku Bukan Bidadari said...

comeynya.. tasmanian devil tuh.. weh kirim ar salji kat aku..teringin nk makan ais kepal..hihih

M.I.S.S.Y said...

sat...tu beruang tu mati betoi ka??

lawa nah anak2 hang...?ikut mak dia kot...heheh

TedungS said...

mc
tu la, kira rezeki aku gak pasal kat zoo dia pun susah nk nampak tu

ad3k
satu hari dah cayaq abis
ish ko ni.. haha

zafi
igt nk bwk blk rumah tp dah berulat le bro..

kure2
mesti le comey2, tgk le bapak nye ;p

masy
ok cik adik ;p

anne
dah berulat geli le aku
tkacih

ila
cewahhh

aria
dgn gigi arnab dia.. hehe

tiara
ala kat kedai abc kan byk, same le tu

missy
yes dear. anak2 lawa ikut pak dia skali tu heheh

achik said...

comelnya tasmanian devil tu.. laa dah mati ke?? ingatkan dia dok posing maut.. hehe ;p

debikdebuk said...

aku ingat ko yang tergolek tu... mana la tau ko menyamarr..

Noushy Syah said...

...ic ic kacih tu kasih rupanya...tehehehe, alaaa kesian ur kiddies,why dont you check the weather like first, tu la nak berhibernasi aje..:p

p/s eh eh BTW zafi...just wondering which part of LOndon at this time snowy dude? it's summertime now...last 2 mos yelah..:p emmm..

suzequatro said...

haha that tasmanian photo is hillarious. how nice jalan jalan.

jULia said...

kekekeke
pandai btol tasmanian tu blakon..
sukeeee sukee.
amik la gamba dia bebanyakkkk

CiK BaWaNg said...

erk taktau nk kesian ke nk ckp tasmanian devil tuh comel.. :D seronoknye sane sejuk...jangan lupe nnt main salji sampai kecut tangan

blackpurple said...

Mana kelibat kau bro'? Tak nampak pun? ha ha!

Yang haiwan seekor tergolek tu, betul-betul tergolek ke main-main?

TedungS said...

achik
tu la aku igt pun dia posing je, tp mati btol ish ish

debik
ceh, ulau ngan bear kecik jauh beza tu ssssss..!!

NS
hibernasi is my peberet past time heheh

suze
tu la, dh mati pun still bleh buat org gelak lagi ek

bwg
ala, kat jepun lagi sejuk rasanye

BP
aku jadi tukang tkp gambar je la bro, nk buat camana dah ensem.. kahkah

kemat said...

huhu..tasmanian devil..kesian mati kene langgar..

Apple Pie said...

sah ko yg langgar menatang tu sampai mati terkangkang lagik hahahahahaha

13may said...

bestnyer:))

Lan Rambai said...

ko saja angkat benatang tu bagi posisi terkangkang kann.. kan kann...

tintaHati said...

eh sejuk2 la best bro! Blh dok dekat2, rapat lepas tu melekat!...wakakka...;P

TedungS said...

kemat
mmg kesian, tp muka kelakar tu maintain

apple
ish aku ni kan ular, mana bleh langgar2

13may
apa yg best tu :p

lan
haha.. ye la tu

tinta
tp nk mandi tk larat woo.. haha

kyazz said...

hee hee... jadi snow hunter korang yeee... nanti jgn lupa bawak air gula sama. boleh buat ais kacang. Sejuk yeee banggg... haaa haaa