Friday, June 01, 2007

Rangkaian Pencarian

Kebelakangan ni aku mmg sibuk, biasa la kehidupan seorang pelajar. Aku igt pasni aku mampu hapdet sekali seminggu je la kot, sori la mak enon. Kali ni Discovery Channel aku pasal Uluru, nama org asli utk Red Rock ni. Patut la kaler dia merah, pasal batu merah pun. Tak sangka boleh sampai aku ke situ, rezeki la tu alhamdulillah.. Uluru @ Ayers Rock.

"Uluu is an inselberg, literally "island mountain", an isolated remnant left after the slow erosion of an original mountain range. Uluu is also often referred to as a monolith, although this is a somewhat ambiguous term because of its multiple meanings, and thus a word generally avoided by geologist. The remarkable feature of Uluu is its homogeneity and lack of jointing and parting at bedding surfaces, leading to the lack of development of scree slopes and soil. These characteristics led to its survival, while the surrounding rocks were eroded." -Source from Wikipedia-

Pagi2 buta dah kena kerah tenaga
Mula2 kaler lain
Dah masuk senja, tukar kaler dah
Rupa Bush diorang, bukan bush tu
Menatang ni lagi..

Org aborigines ni rupa diorang macam org asli kita, satu rumpun tu. Kalau korang berminat, bgtau la kat aku, boleh aku kenal2kan.. Next en3 aku, the Jumping Croc, tp minggu depan la ek..

27 comments:

kyazz said...

haaa haaa.. nanti jgn lupa bawakkan aku sepasang mneatang lompat2 cam dalam gambo tu yeeee.

Masy said...

isk isk bush satu lg tu George Bush ke... bush yg.. err..

ckp dgn abg Ted ni kene pk dua kali~

Noushy Syah said...

Oborigines=orang Asli bukan sama dengan orang melayu asli maa?Or melayu jati?

akirasuri said...

bro!

tolong pos menatang lompat2 tu sepasang kat saya. buat kenang-kenangan. ha ha ha.

TedungS said...

kyazz
ha, boleh.. boleh blah :D

masy
tu kau pikir apa tu ;p

noush
nope nope.. melayu dah tk 'original' dah, byk campur sudah. berminat ngan org asli plak ke ni.. hehe

akira
sama gak jawapan aku bg kat si kyazz tu ngehh

blackpurple said...

Aku ingat gambar khemah tu tadi.

aborigin ada yang 'cun' jugak kan...? ha ha ha

Sastri said...

isk isk... lagi laa tertanya2, course apa laa si teds ni tenagh wat... :p

wan said...

geram betul aku tengok menatang tu... eiii

ps: beg kulit dia tu bape hinggit ah satu set?

lindosh said...

aa bawak balik ye haha

TedungS said...

BP
memang cun gilerr.. kalau nak aku bleh tlg bwk balikkan utk kau 1-2 kapal heheh

sas
ada la nk meluaskan pengetahuan sejagat

wan
dlm 50-60 inggit kot

lindosh
jawapan spt kat si kyazz tu ngehh

ad3ck said...

maner orang asli nye? pompuan nye lawo tak?

jULia said...

hahahaha
bushhh..? adehss sempat lagi tu dia..

syok laa.. bley bejln selalu. teringin nye nak jadi cam inche tedungs.

blaja ape ek.?

TedungS said...

ad3k
sebeno nye kan, sebenonye kan.. heheh

julia
buat post-grad strategic studies. tu yg kena 'study' tempat org tu hehe

ad3ck said...

sebeno nye ape bro? citer la. kalau lawo boleh bawak balik sorang pass kat aku hehe. ke hancur haha.

arianna adrizal said...

tingat dulu ada sorang kwn bekenan btul kat spesis tu.. idup lagi ke idak minah tu.. huhu!

belajar rajin2! ;P

ontahsapo said...

sini takder thongs ker..?

M.I.S.S.Y said...

nice pics...gambar aborigins yang mana???

tintaHati said...

cantiknya batu tu.. mana gambar org asli? teringin nak tgk la..

p/s:blajaq cos apa ni?arkeologi ka?

MINAH CELOTEH said...

kalo Australian outback bush ok ler. Tapi kalo dgn si Bush tu sekali ada, campakkan aje dia kat jumping crocs

Sunan_Jati said...

wah...
bulu kanggaroe ada juai x?

13may said...

sempoi arrr Red Rock tuh...

achik said...

cantik la warna batu tu bila senja.. :)

zafi said...

cantik gamba !!!
sejuk mata memandang!

Titicaca said...

mungkin ko patut kenalkan kat ad3ck..hahahah

M.I.S.S.Y said...

seems like dah masuk 3 minggu (yang minggu depannya tu..) hiks..

TedungS said...

ad3k
nnt aku poskan khas utk kau

julia
strategic studies je pn julia oi

anne
minat kat sapa tu? habaq mai skit hehe..

OS
ade bro.. cuba tgk betul2 kat klcc tu, bersepah hehe

missy
khas utk you nxt en3 ;p

tinta
pun khas utk you gak nxt en3 ;p

TedungS said...

MC
bush tu mmg layak dibaham buaya betul pun haha

sunan
bulu apa kau nak lagi sumer ade hahah

13may
mmg pun bro

achik
cantik, aku tkp gambo lebih kurang 100 keping seblum di edit

zafi
panas la kat situ, gurun bro ;p. ey thx for cuming

titi
mmgpun nnt aku pos khas utk dia pasni hhaha

missy
missing me..? hehehoheh