Friday, June 22, 2007

Pulau Hijau

Pada hari ke-5 lawatan sambil belajar, kami menetap selama dua malam di Cairns, Queensland, tempat persinggahan terakhir sebelum berangkat pulang ke Canberra yang jaraknya >2800 km nun jauh disana. Dalam 7 hari 'belajar', aku telah menjejakkan kaki ke Ayers Rock, Alice Springs, Darwin dan yang ni lah. Pendapatan utama Cairns ialah gula tebu, buah-buahan dan pelacuran, eh pelancongan. For the uninititative, Cairns is one hour away from the infamous Great Barrier Reefs (GBR). Tapi kami hanya pergi ke Green Island, dah tu yang direncanakan oleh pihak sekretariat yang bertanggungjawab. Dah dapat free ride jangan cakap banyak. GBR pula hanya 15 km sahaja dari pulau tersebut diatas. Jenis cuaca merupakan tropikal, jadi ketiak akan sentiasa berpeluh apabila sesi jalan-jalan cari makan diwaktu tengahari, serupa seperti di Malaya. Tanpa membuang masa, tataplah gambar-gambar Panasonic Lumix Dmc-fx8 aku yang tak seberapa ni..

Aerial view hasil nukilan wikipedia
Aku yg paling berhemah kat tengah2, hah amik korang

Aku difahamkan cuaca yang mendung menjadikan pemandangan tak sejernih seperti kebiasaannya. Namun begitu aku berpendapat bahawa snorkelling di P.Tioman, P.Payar atau Perhentian etc. adalah lebih berbaloi. Lebih-lebih lagi jika ke Pantai Timur; P.Sipadan, P.Layang2 dll. Untuk tidak menghampaan permintaan si Debik, Edroos, BP dan seangkatannya, tataplah gambar yang terakhir hasil nukilan Watcharapol (Thailand mate aku), aku tak tangkap gambar-gambar macam tu, semua dalam kepala hotak aku hoheh.


Jumpa lagi di minggu depan. Aku tau, BM aku hisap (sucks) :D

31 comments:

arianna adrizal said...

berhemah ke.. ha ha ha!

zafi said...

wah tutup aurat! :)
nice pics ...

Noushy Syah said...

Cantekkkkkkk!!!..

Suspen aje, ingatkan tedungs yang taraaaaaaaaaaaaaa dengan swimming trunknya!! ishk ishkk...

p/s I guess the summer time babes lebih gempar dari tu kan tedungs kan kan?

ad3ck said...

berhemah hemah pong nampak gak tuh beb. ko tak cek tul2 ker haha.

13may said...

berhemah????

hahha...mana gambar lain???

Apple Pie said...

awww...sekshinya abg2 itew. tergoda meks tau heheheheheheh

*matilah kalo laki aku tau bini dia tgk jantan lain tak pakai baju cuma pakai swimming trunk saja. abg yg pakai baju tu takmo tgk. tak sekshi wkakkakakak*

blackpurple said...

Siapa mamat yang tengah bermeditasi tu?

Gambar yang lima orang tu, ingatkan kau yang paling kiri..ha ha ha..

blackpurple said...

Dan aku mengucap panjang bila 'tertengok' gambar yang kau tujukan pada aku itu... isk..isk..isk...

TedungS said...

anne
mestila cik adik ;p

zafi
oh senkyu senkyu

NS
hehe, i dont show around my 'muscle' haha. summer time babes, woo hoo..!

ad3k
nampak tuh? ko ni mende lain tkleh tgk ke haha

13
cukup2 le tu, makpak aku pun baca blog aku ni, tkleh lebey2 bro haha

pakai baju yg lagi bahaya tu haha

BP
'mengucap' eh? tu sas dok tunggu nak pulas telingo ko tu haha

TedungS said...

apple
tkpe laki ko tu aku kenal

..ye ke? heheh

skidg8 said...

selain gambar pemandangan, biasa je gambar2 tu. kat msia pon ada. pegi la pulau2, ha... :p
mungkin cam noushy cakap tu, summer babes lagi hot!
haha!
*walla. 18sx dah ni.
haha

*ingat yg paling kiri tu abg ted. haha

achik said...

"aku tak tangkap gambar-gambar macam tu, semua dalam kepala hotak aku hoheh." <-- kalau tangkap kang kantoi plak.. simpan dlm kepala x leh kantoi.. hehehe :D

kemat said...

gambar baju penuh tu sebelum aksi dalam air dimulakan yek..pstu ko tukar uniform cam diaorng gak kerr

akirasuri said...

ha ha ha.
sopan betul orang yang tengah tengah tu :))

oh oh!
gambar yang last tu.
ha ha ha.
auw! seksis. tergoda mak!
wakakakaka

debikdebuk said...

Alaa... jauh la gambar tu... amek la dekat2 skitt... tak jelas laaaa.... Gambar lain ko emel la... heheheh..

goboklama said...

untungnya dpt.tengok negara orang...

ontahsapo said...

hisap...?

TedungS said...

skid8
apsal korang ni asik fokus kat jantan yg paling kiri tu ah..? hehe

achik
pandai ko, pandai haha

akira
ish ko ni, ngan kaum sejenis tergoda ni aik..? ;D

debik
aritu aku emel ko tk dapat ke
erk..

gobok
alhamdulilah.. tk sume best pun

OS
hehe.. maksudnye tahap BM aku rasa teruk, english teruk. mungkin aku nk belajar cakap jawa plak pasni :D

aria ayumi said...

tedungs, awk yg mane satu?

p/s-cantek le gambo pantai...

Masy said...

berhemah ke berkhemah?

kurekuredalamperahu said...

sungguh bersopan tedungs nih *atau sempena pengambilan gambar sahaja..?*

;)

M.I.S.S.Y said...

huh..! camtu berpakaian di pantai ke??

aghhh tak mencabar langsung..hurmm pakai tshirt dlm pantai..ayoo menutup aurat ke??

Aku Bukan Bidadari said...

pantai dia mcm kat PD, cuma beza..ada SUMUR (SUSU BERJEMUR) hahahaha

tintaHati said...

uih uih.. 2 gambar terakhir tu nampak menarik...hehe ;D Mujur hang tutup atas bawah. Kalo tak ada yang kena compare sama...hahaha :P

MINAH CELOTEH said...

uuuiiiihhh....ni lawatan sambil belajar atau bercuti???

TedungS said...

aria
ler, ni la tk baca pos btol2 ni

masy
berkhemah kalau kena ngan gayanye ;p

kure2
aku ni mmg bersopan santun org nya ngehngeh

missy
saja tknak menunjuk perutku yg mantap tu haha

tiara
ko ni mmg terer hehe

tinta
compare mendenye org tue cam aku ni.. :p

MC
ntahle, aku pun kekadang konpius gak

Sastri said...

aik... ke Cairns gak ke? duk mana ari tu?

Ayaq masak said...

Ala tedung bukan sepatutnye tak berhemah ke? :P

zackyah fimiyun said...

aku rasa mcm ada gmbr yg tak berapa 'hemah' tersembunyi..haha

takpe,takpe.ayah pada budak bawah umur mesti kasik anak dia mluncur (surf) blog kau!

TedungS said...

sas
rydges, menapak gak bila nk pg town dia. makanan halal ada, kebab je lah..

ayaq
ulau tedung ni sebenonye pemalu spesisnye (ikut kata stewe irwin)

zack
pandai pun ko ;p

aria ayumi said...

huhu kite dh bace ah, tapi baca dgn gaya laju... ngee yg paling berhemah yek... :p