Friday, June 15, 2007

Jumping Water

Semasa di Darwin, kami sempat pergi mandi air terjun. Mula2 tu aku mmg tk berapa berminat la, kat Mesia tu bersepah air terjun yg nalaraeke punye kelas. Tapi bila aku TERlihat beberapa gadis2 berkulit putih (jepun) dan kulit putih kemerahan tu, aku terpaksa bertukar halatuju.. Tapi yelahkan, kat Mesia mana ada orang pegi air terjun pakai bikini, siap 2-piece lagi. Tapi itu bukanlah sebab utama aku menanggalkan seluar fake polo jeans dan terus merendamkan diri, bukan. Tapi suasana bening bunyi mergastua dan air terjun mengingatkan aku kepada (sambil berdiri tegak) negaraku tanah tumpahnya darah ku, rakyat hidup bersatu.. Tapi memang boleh tahan cantik, maksud aku air terjun tu, tk sangka lak aku. Air terjun tu macam kat Grand Canyon, tapi tkde la tinggi sangat pun. Tapi kalau korang harapkan aku pos gambo2 diorang tu, sori la. Aku masih mempunyai maruah dan murtabak diri lagi fuhh..! Their images were all stored in my brain dude, in MY brain.Tapi..


Walaubagaimanapun, kita perlu sentiasa mengutamakan keselamatan dari masa ke semasa. Perkara ini sering diberi penekanan oleh pihak atasan, baik dari segi perusahaan mahupun perniagaan nasi lemak. Ketika berjalan berseorangan di lorong gelap, mahupun ketika sedang melabur di jamban.

Aku 'jumpa' korang lagi di hari yang sama minggu depan..

30 comments:

skidg8 said...

In your Brain yer..
cam bole baca jer. woohoo!!

**dah up sket.dulu bwh 18. skang da atas 18. Bole sket2..hoho

noushy syah said...

wowooww..beautiful pics!! Tantikkk..emmm yg stored in your grey matter tu pun tantik kan kan kan?

p/s wokeh..anto aje yea 'BKS' tuh no sweat!

p/s wahh ni weekly hupdate rupanya..jgn menguLAU aje!!!

TedungS said...

skidg8
blog suke2 je, realitinya aku ni baik tau. tk caya tanya bini cantik aku tu

NS
aik? camana bleh nampak? teleport ke? bahaya ni, ish.. hihi
ha la, bleh hapdet seminggu skali je... ksian

ad3ck said...

Tapi apsal ko boldkan Tapi?

sambil berdiri tegak
-mesti maksud tersirat neh yang bukan orang yang berdiri tegak haha.

Apple Pie said...

cantik air terjunnya...dah berpuluh tahun aku tak mandi air terjun tau huhuhuhuhu

ps : aku berkenan dgn banner itew hahahahahha

TedungS said...

ad3k
berdiri tegak tu badang aku le haha

apple
banner tu kalau dpt baca word dia lg kelakar, tp au dh kecikkan so tkleh nk baca la :(

aria ayumi said...

jelesnye beta dgn tedung nih... macam2 tempat die boleh pegi.. tempat cantek2 plak tuh... oh my waterfall sgt cantek... ngaaaa jeles2 :p

p/s-nnt nak gi memane bwk diya skalik.. hihi

ontahsapo said...

tak puas hati, mana lagi gambar two piece?

Masy said...

gmbr last tu cam x brape nk paham lak laa bro ted. adekah aku lemau? *sambil besokan gmbr*

ayat last tu cam ala2 Nona gitu hiks. nk sambung tgk gmbr last tu jap, x paham lg ni~

Sastri said...

air terjun wooo... hmm... tapi tak reti berenang laaa... nak pakai 2 piece pun tak sanggup... cuci mata je laa kalau ke situ... :p

arianna adrizal said...

tak berapa minat la air terjun.. sejuk!

Aku Bukan Bidadari said...

cantiknya!!!

tintaHati said...

Ho ho ho... "tapi bila aku TERlihat maka aku TERminat dan mata aku TERbeliak..." hahaha... zass~

13may said...

email aku:
encik13may@gmail.com...

sila transfer image image tersebut dari kepala anda ke inbox aku...

tima kasih:D

kurekuredalamperahu said...

wah! sangat cantek terjunan air itu..(sambil membayangkan diri ini berdancing balet dalam air..huuuu...)

bro, bleh jelaskan dan huraikan lagi tak pasal last pic tuh? kureng ngerti la bro...

blackpurple said...

Banyaklah kau punya tapi...

Ingatkan kau pakai 'spender' jer..ha ha...

TedungS said...

aria
nk ikut bleh, tp panjang telinga pastu kena tarik ;p

OS
tu kt dlm pool tu tk nampak ke heheh

masy
ko ni mmg lembap le, ke saje je buat2 lembap tu ngehh

sas
tk mandi lg best, pasal bleh cuci smp bosan haha

anne
mmg sejuk pun, kecut.. jari jemari

tiara
aku ke?

tinta
TERsengaja takPER hhihi

13may
fuiyo, tere la email ko tu haha

kure2
ok la nnt nxt posting aku besokan

BP
ish ko ni, seluar katok kesayangan la bro haha

MINAH CELOTEH said...

takyah store kat kepala. Beli je 2 piece utk bini...dah leh store depan mata.

tu gambar yg Safety first errr.....tak cukup besar

suzequatro said...

how nice. i wana go work in australia too :)

akirasuri said...

hahak..
safety shoes pakai tak bro :))

zafi said...

the murtabak memang sedap dimakan...
geezzzzz!
gosh... sebab awek kawai mandi die nak mandi... ishk2... so buaya

Edroos said...

Wahhh!!

Ni lagik best dari Kota Tinggi!!! Hahahah.
Kalau free, kongsi la the images stored in your brain..!!!! Hahahah.

aria ayumi said...

ngehh.. xmo kene tarik tinge... :p

next entry, kasik tunjuk gambo cantek lg yek... :D

ILA said...

ohoooo...terus feeeelingggggg~~
tuan punya komen sperti sedang bermain2 di gigi air terjun tersebut..auwwww~~sejuknyaaaa..
:p

debikdebuk said...

Tipu...tipu...mana ada budak jepun tu mandi.... tunjuk la kalau ada... (email kat aku k gambar tu..)

Titicaca said...

"Tapi itu bukanlah sebab utama aku menanggalkan seluar fake polo jeans dan terus merendamkan diri, bukan. Tapi suasana bening bunyi mergastua dan air terjun ..."

ye..ye ..aku pecaya cakap ko..hoh!

Mr penyubiru said...

apsal tak banyak gambar ekk..adakah n3 ini rekaan semata2.hehe..

achik said...

rasa cam dah komen dah semlm.. xde rupanya..

oh2 tiba2 teringin nak mandi air terjun.. ;p

M.I.S.S.Y said...

tu dia....! baru i tersedar you r one funny guy

(ouchh dia sudah berpunya..)

TedungS said...

MC
otak aku ni memory dia tangtu boleh store lama2 tau hehe.. takde lah

suze
camana pun tempat kita cantik lagi beb

edroos
bleh, tp nnt bini lu tarik telinga hah, sapa nak jawab

aria
tau tkpe.. hehe

ila
ish, en3 camtu pun bleh feeling gak ke cik adik ngehh

debik
hey.. hidup lagi tuan otROMEN ni lagi. igt hari tu dah ICU kena patukan aku heheh

titi
acih acih, ko je yg perCAYA kat aku pun haha

penyu
err... haha

achik
ha pegi la, byk air torojon kat mesia lagi cantik

missy
haha.. never too late baby ;D