Tuesday, May 15, 2007

Lawatan Sambil Belajar 2

Baru2 ni aku pg Indonesia sbg sebahagian drp belajar aku lah. 2 hari Jakarta, sehari Bandung, sehari Surabaya dan 4 hari Bali. Mula2 tu aku ingat kira merendek la, tapi tgk2 banyak lak assignment dan yg seandainya. Cuma 2 hari terakhir kat Bali je yg aku dpt rasa mcm bercuti skit. Yelah, sampai hotel je dah 10 malam, esok lepas habis visit pukul 2 ptg dah kena cx out. Yang paling aku bengang sekali, gambor2 yg aku amik kat Bali habis aku TERdelete masa tgh DL kat komputer aku, kemak btol. Dah la keluar ngan ompteh ni byk sgt restriction, tkleh ke sana sini terrorist attack lah, pencopet lah. Hari ke-3 aku sneaked out, tk tahan nk ngikut diorang. Terasa mcm dok budak2 plak heheh..

Kat Bali, aku n 2 member aku sewa motor kitorang merendek 1/4 pulau, tu pun dlm 8 jam gak tu, kebas telo aku. Beso Bali ni, >3x Penang kot aku igt kecik je. Abis kitorang masuk ceruk2 tokkun diorang, barang2 murah, aku beli oil painting cuma RM 30 sekeping. Kat CM tu kurang2 RM 500 kawan aku sorang tu cakap lah. Bali ni majoriti Hindus, byk ancient temples. Hotel aku dok pun lebih kurang mcm dlm temple lah. Aku sampai2 hotel malam Jumaat, pe lagi baca Yasin le kitorang heheh.. Pukul 3 pg je bau busuk semacam, tp stokin aku dah abis anto laundry dah...
Kol 0530 dh naik k/t, kena bangun 0330 tensen tol.
Singapore at 7 pm. Lepas tkp gambo ni, lalu kat atas Johor nak je aku terjun keluar huhu..
Bangunan org Padang, tempat asal arwah atok n enek akuSuku Papua, batu ni keranda diorang. Memang ada pun kat dalam tu, aku tk tgk leMenyelam sambil tgk amoi2 berenang

Rumusan dia, awek2 Indon ni tk lawo2 langsung hehe. Tgk dlm TV punye la cun2, tp majoriti adoih la hai. Tapi yg best, dah lama telo aku tk berpeluh heheh.. Nanti bila aku dapat cilok gambo2 kat Bali aku citer lain. Sesapa yg terasa nk pg Bali, aku igt korang pg Langkawi ke Tioman ke lagi cantik, cuma barang je murah. Dah la macet (traffic jam) giler, punya la ramai manusia. Akupun heran apasal la ompteh ni minat pg tempat2 camtu.

22 comments:

Mr PenyuBiru said...

tu la,bini aku asyik ajak pi bali.best katanya.aku pulak x berape suke pi bali tu.ntah,rasa cam boring je.

Noushy Syah said...

hahhaha yang dalam TV tu fantasi, yg terpilih, tentulah tantikkk..yg diluar tu 'the reality'..

BTW I tot Indon yg mix dgn Ducth/Netherlands tu tantik2, mesti tedungs tak jumpa..

ad3ck said...

mende yang busuk tuh beb? hantu ker hehe.
haku tengok awek2 indon kat mesia neh lagi la pecah rumah! haha.

ILA said...

oh yeahhh!! MR TED dah balik ngupernya~~
lahhh..pasai tak terus terjun masa kat laluan JOHOR tu...hu!!

achik said...

saya teringin sgt nak gi Bali sbb tgk cam best je.. x best ek??

sayangnya terdelete gambar.. sabar je la huhu.. ;p

Titicaca said...

syoknya..jalan2 carik awek bali..hahaha...
eh, apsal part Baca Yasin tu ko 'hehehe'?? B-)

Apple Pie said...

sib baik ada bau2 busuk jer. buatnya ada aweks rambut panjang tido kat sebelah, mau terkucil ahhahahahahaah.

tintaHati said...

Huhu naik moto 8 jam tanpa henti ka? Aduss...

Eh buah tangan tak da ka? hik hik hik...

wan said...

Ugh.. bukan sebab pantai yg cantik ke diorang gi bali tuh? Soping pun murah tapi macam bukan barang ori (kalau beli jam ke ape ke laa)

Lg satu kengkawan tak syor gi sebab makan susah. Betui ka?

M.I.S.S.Y said...

lho udah ke bali? gw cemburu bangat nih..udah ketemu cewek keren ga?

TedungS said...

penyu
kalau ko pg sana ok gak, tp aku igt langkawi cantik lagi

NS
tk jumpa la yg mix2 tu. kalau jumpa konpim dh bwk balik dah ;p

ad3k
aku rasa2 antu la pasal roommate aku pun ada bau gak

ila
terjun botol tkde payung cik adik oi hehe

achik
boleh la, jgn expect tinggi sangat

titi
mlm jumaat, hotel plak 'dalam' kuil penuh patung2 pemujaan..

apple
ko ni... heheh

tinta
berenti2 jugak. buah tgn tu painting tu le

wan
sama je mcm kat l'wi,
cantik pantai kat ostoli ni lagi. makan tk susah. brg2 murah, tp jgn cari branded item

missy
waduh lho, bilang mau ketemu di sannna (telo@accent indon pekat nih!)

blackpurple said...

Weh....kau beli blangkon tak..? pergi Bali beli t-shirt HRC tak..?

Gambar apa ek yang terpadam tu..? Gambar 18-sx ke..?

ha ha ..

MINAH CELOTEH said...

masa bau busuk tu, ada tak korang pandang belakang hakhakhak

Sastri said...

my mum ckp arwah atuk i pun tak suka ke Bali sbb susah nak cari makan selain bau gharunya yg kuat... hampir sampai ke sana tahun lepas tapi sebab highway dia tutup (gas yg menyebabkan lumpur meruap tu), batal rancangan yg ada...

TedungS said...

MC
aku tgh tido masa tu. kalau dia kat blkg aku, tu lain citer tu haha

sas
hmm.. btol gak tu. kuat bau gharu, kat almost evrywhere. tup je idung tu sas hehe

skidg8 said...

telo telo telo
itu aje yg disebut.
:p

akirasuri said...

jajan untuk kita mana :D

Masy said...

br cadang nk gi Bali.. tp tkpe, nk gi jugek!

bak le subinier~

arianna adrizal said...

terjun? nk join mat rempit ka... huhu ;p

TedungS said...

BP
tk beli blangkon le bro, nnt terlebih hensem sgt ko gak jeles heheh

akira, masy
kalau korang sebelah umah aku bleh le aku bagi

anne
weh.. lama beno tk nampak si pompuan ni hehe.. :)

TedungS said...

skid8
ok ok, lepas ni aku pakai terminologi lain plak :)

Mami Dini said...

omputeh tu pegi bali or Indon sebab ikut firasat dorg "pitihnya murah" , abang ipar awak katanya makannya "lomak bana"....