Thursday, October 11, 2007

Eid Mubarak

Malam ni malam terakhir tarawih. Malam ni juga imam khatam quran, setelah sebulan berada di tanah bawah bawah (down under) ni . Beliau telah diimport khas dari tanah arab semata-mata bulan ramadhan ni. Merupakan al-hafiz dan ternyata sungguh merdu bila membaca quran sewaktu solat. Dipertengahan tarawih, ada sesi soal jawab bersama jamaah. Sungguh menarik tapi sayang aku tk paham bahasa arab, satu hari akan aku belajar. Nasib baik imam asal masjid yg dah bermastautin di sini siap translate, kalau tk terlopong je la..

Rasa sedih pula bila meninggalkan Ramadhan ini. Semoga aku panjang umur untuk bertemu semula bulan yang mulia ini ditahun hadapan. Eid jatuh pada hari Sabtu, jadi esok tklah gelabah sangat nak membuat persediaan. Keluarga TedunG's ada membuat juadah kuih himpit, rendang, sambal kacang dan masak lodeh. Meh la jemput datang, tapi tiket kapalterbang tu beli SINDRI la..

Kepada sesiapa yang aku tersinggung ke, tersilap ke, aku minta maaf bebanyak lah ye.

25 comments:

Noushy Syah said...

Hi Tedungs...

Happy Eid yea, may you and family have a blessed Eid and be happy.

Maaf zahir batin, jika ada yg menyinggung atau silap sewaktu kita berkata2 dialam maya ini.

Sini pun hari Sabtu!

inah said...

slamat hari raya

eid mubarak =)

eh taun depan ado..taun depan inah mai..

julia said...

ted & family..
Salam Aidilfitri ! kite esok baru balik negeri sembilan. beraya kat ktn & temerloh dulu. yay !! =D

maaf zahir batin. jumpa lagi yea..

Apple Pie said...

salam aidilfitri buat avang ted dan keluarga

hati2 makan kuih raya ok!

ahhhahahah

Noushy Syah said...

Hi tedungS

hhehehe..masa tulis tu mmg igtkan Eid on saturday, but the the local mosque announced it was on Friday..lagi bagus..hiksss

Dtg rumah, xde pun tuit raya? Grrrr...

Noushy Syah said...

eh eh baru Nshy perasan..bukan kueh HIMPIT lah, nasi himpit adalah hiks..look who's talking...

Edroos said...

Minal Aidin Wal Fa'Izin to you and family!

Moga Syawal in membawa kemeriahan disamping mereka yang dikasihi.

ad3ck said...

bro salam eid fitr. maaf dzohir batin. ;).

aria ayumi said...

alahai. ade lg tak makanan tu sume? kite dh tempah tiket belon nih. nak pegi umah encik ted sbb nak duet raye :p

achik said...

salam aidilfitri en tedungs sekeluarga.. maaf zahir batin.. :)

AphroditeKuzz said...

tu dia...
amacam raya kat sana?

kawaii_desu said...

camat ari raye...

camne raya kat sana? ,meriah tak?

arianna adrizal said...

salam aidilfitri maaf zahir batin. :)

shakirah said...

Salam Aidilfitri to tedung and family... Seronok x beraya di rantau ?

blackpurple @ jowopinter said...

Salam Lebaran. Rendang kanggaro ada tak ekk..he he he.

Maaf zahir dan batinlah ekk...

akirasuri said...

Salam bro!

Selamat Hari Raya!
Maaf zahir dan batin.
:)

Aku Bukan Bidadari said...

Wei selamat ari raya..ku susun sepulluh jari ..mohon ampun dan maaf..andai terkasar bahasa..

ps: lemang tak wat ke ini tahun??

Masy said...

celamat beraya :)

13may said...

aiseh...tiket abis laa....

hahha :D

tintaHati said...

selamat ari raya...maaf zahir je...huhuh..

Mr PenyuBiru said...

salam raya! mf zhr btn yer!

skidg8 said...

selamat hari raya aidilfitri

maaf zahir batin

bile abg ted nak update blog ni..?

suze said...

selamat hari raya. how was raya? hope it was a blast. take care :)

TedungS said...

Kepada somua yg telah wish kan aku kat sini, timakasih aku ucapkan. Dalam sehari dua lagi aku akan hapdetkan blog aku ni, pemalas betol plak semenjak dua menjak ni. Semekommmm

debikdebuk said...

salam aidilfitri.. maaf zahir dan batin