Thursday, July 10, 2008

Kisah Benar

Sejak kebelakangan ini, kita sering dihidangkan dengan kisah-kisah yang menggemparkan dan penuh sensasi. Seperti juga dengan rakan-rakan seperjuangan aku yang lain, kisah-kisah tersebut adalah sungguh basi dan predictable. Buat masa ini, perkara yang menarik perhatian aku hanyalah Macam tengok cerita Tamil/Hindi/Melayu/Indon, dah boleh agak kesudahan cerita sebaik saja 15 minit ditonton. berita dunia dan sukan. 10 pages yang pertama mmg aku skip, begitu juga 15 minit pertama media TV(3). Takpun baik aku tgk Paula Creamer dan Natalie Gulbis (both are damn good female golfers) di Chn 815 beradu tenaga menunjukkan buah mana yang lebih mengkal heheheh. Nak buek camano...

Tapi kisah yang paling menarik minat aku ialah si Abe (Abang) Nor tu. Fuh.. rasa macam nak lempang-lempang je (jeles la ni haha). Mahkamah Perseketuan telah memberi kebenaran untuk dia berkahwin kali ke-4 setelah menangguhkan permintaan beliau hampir lebih 3 bulan di atas sebab-sebab kewangan dia yang tak mantap. Yang bestnya, isteri-isteri dia menyokong penuh lagi. Tapi aku difahamkan, berbini lebih dari satu memang agak biasa bagi orang Pantai Timur, tak taulah.

Lepas tu aku terbaca satu artikel di sebuah majalah mengenai seorang warga emas berusia 90 tahun yang telah berkahwin lebih dari 100 isteri (tp semua di cerai lah)! Mak oih, canggih nya. Difahamkan isteri beliau yang terakhir berusia sekitar 30'an. Tapi selepas 3 minggu dah mintak cerai. Bukannya disebabkan talak power, tapi terlebih..! Siap masuk hospital lagi. Difahamkan pakcik tersebut mengamalkan ilmu ikan buntal, tak taulah aku pekajadahnya benda tu. Mungkin anu tu jadi macam ikan buntal la kot hahaha... oouchhh!!




I'm moving out to East Malaysia next week, hohohoho. Manala tau dapat yg mcm kat sebelah ni ha... (yeah right - wishful thinking!)

15 comments:

puterikurekure said...

hehe..buah siapa lagi mengkal?
:P

arianna adrizal said...

tu gambo last tu pe stori?

ILA said...

East Mesia??belah mana tu???
Selamat bekerrrrrjaaa!!

Portrait Of a Dream said...

nak tanya menda sama gak cam arianna adrizal . gambar bawah tu apa citer?? hek hek hek...

achik said...

ilmu ikan buntal?? mak aih, sian wife dia.. hohoho.. ;p

13may said...

Sebagai penghargaan:
http://13may.blogspot.com/2008/07/141-terima-kasih.html

Tima kasih :)

debikdebuk said...

leh la jumpa nanti... jangan lupa bawak minah yang kat bawah tu skali..

TedungS said...

kure2
heheh.. ko agak?

anne
tu la gamba bakal no 4 i hoheh

ila
takde la, angan2 mat jenin je tu :p

TedungS said...

potrait
hohehoheh... fantasi je tu ;p

achik
tu la. nnt baik ko check ngan bakal laki

13may
no prob bro. org tongong cam tu la attitude diorang

debik
ko punya pasal, 10 aku bawak hins hins

kuInaJentayutiara said...

huuuuu ada ati.... dun jealous2...
ajal maut, jodoh petemuan semua dtngn tuhan!

Masy said...

tak abes2 cite pasal kemengkalan ni. isk isk isk

Noushy Syah said...

..emmm wondering if monstermom will approved!lolz!

Wish you all the best in the new place.

tintaHati said...

mengkal? apa tuh? huhuhu.... kalo bini kasi mau ka pasang lagi? huhuhu...

skidg8 said...

1st time dengar perkataan mengkal ni.

18sx je bunyinyer. haha.

east malaysia di bahagian mana?

sume ikut skali ker?

kawaii_desu said...

hoh... bukan nak tgk bla golf, tgk benda lain,. tgk gambaq pn tau dah