Tuesday, March 18, 2008

Insiden Kg Salak

Aku terpaksa meng'delete' en3 aku yg lepas di atas ketidaksesuaian intinya (dan selepas di pok pek pok pek oleh ehem ehem - padan muka aku). Baru pulang melawat blog si adik manis ni, teringat pulak aku kepada kejadian yang menimpa aku pagi tadi. Mana aku tak hangat hangat taik ayam; ada ka makcik tu bwk kereta (tau la baru beli proton saga baru...) tgh2 jalan, slow plak tu, siap lenggang lenggok mak limah lagi, lambai tangan sana lambai tangan sini, aku tau la tempat ni kampung BAPAK dia. Sebaik aku memotong kereta makcik hampeh tu, aku turunkan tingkap dan mengambil nafas sedalam-dalamnya sebelum aku....

Makcik: Eh TedungS (off cse le bukan nama aku), malam ni jgn lupo datang ko rumah Mak Long ado kenduri doa selamat ni haa

Apa yang aku terdaya lakukan hanyalah hmmpfffttttt... Ye lah, td kan aku dah tarik nafas bbbaik punya nak maki. Kisah dan tauladan; keluar lah dari rumah 15 minit awal. Bukan keluar pejabat awal pulak monyet.

26 comments:

Masy said...

bwahahahahaha sibbaik ko tak jawab

HAAA YOLAH MAKLONG MALAM NI ESE DATANG, TAPI TETAP LAA JUGAK ESE NAK SAON SEPAM. LOMBAB EH BAWAK KETO CAM KUDO LAOT DAH TAU LAMBEK BAWAK LAA TOPI2 SIKET.. HAMJADAH BOTO!!

TedungS said...

masy

ekau ni copek boto komen, den baru jo publish ni. tu tkdo kojo la kek opis tu

blackpurple @ jowopinter said...

Nasib baik kau tak teruskan niat kau men........ &%$#$$^&^(*&)(

Dah 'delete' lah pulak entri yang lepas. Baru aku nak ulangkaji. Hahaha!

kawaii_desu said...

laaa awat delete??
baru nak mengkopi hehe

anyway, murni sungguh abg tedungs kerana tak meneruskan niat murni mu itu huhu

noushy syah said...

Muahahhahha...

Luckily you just take deep breathing, if you show the two LOVELY fingers to the MakCik....hahhahahha

p/s Aiyakk, deleted OLEDI that awesome ustadz munya stoli?

Sastri said...

sib baik tak sempat nak maki, mak long tu dah cakap dulu... keskeskes...

achik said...

tarik nafas.. hembus.. tarik... hembus...

byk sungguh anasir2 yg menggugat kesabaran ni x kira tempat.. ehehe.. ;p

akirasuri said...

Hahak!
Masih ebelebel ke kenduri mak long tu..
Nak tumpang seperot makan kenduri buleh =))

aria ayumi said...

hehe. sabo jelah... len kali sound je setempek. :p

TedungS said...

bp
tula, kau selo sangat.. haha

kawai
kekadang org hati tak baik panggil kopi korek, aku pun tk tau kenapa (lalala)

TedungS said...

noush
yeah, i remember. the brits prefers two rather than one (middle) finger. perhaps it feels better haha

i feel it was pretty inappropriate to include the ustad bengong's stori, dats y le ;p

TedungS said...

sas
maklong aku tu tau, kalau termaki mmg cari nahas le hehe

achik
btol tu, kekadang tgh duduk minum teh tarik pun kena 'kacau' gak hmmm..

TedungS said...

akira
ko ni asik nk makan pree je.. :p

aria
tk bleh la adik manis, maklong saya tu. garang nak mampos plak tu

Noushy Syah said...

hhehehhe..2 fingers for peace to the Mak Chik..lolz!

Have a gr8 weekend.

13may said...

hehhe hehhe...

kena pok pek pok pek...

dulu aku rajin kena pok pek pok pek ngan arwah tok aku :D

TedungS said...

noush
haha.. nakal ni

13may
begitula nasib badan bro

lindosh said...

hohoh entri *teeett kene dilit dah ye.. kesian kene pokpek ngan ehem2 dia.. :P

arsaili said...

impress...ada lagi di persada blog ni ek...so rindu oz tak bro?

TedungS said...

lindosh
hehe.. nasib badan

arsaili
syg lak nk lepaskan fav pastime ni. rindu gak kat down under tu, tgk la kalau ada duit mungkin nk pegi sana in few yrs time

TedungS said...

lindosh
hehe.. nasib badan

arsaili
syg lak nk lepaskan fav pastime ni. rindu gak kat down under tu, tgk la kalau ada duit mungkin nk pegi sana in few yrs time

kawaii_desu said...

kopi korek??? lain macam j bunyi dia???

mai secawan?
hehehe

Noushy Syah said...

I'm sure you watch all the games yesterday rite? Was sweating hard in the chilly day till the end of the whistle...

Have a gr8 day my friend.

TedungS said...

kawai
kopi korek tu ialah....
haha

noush
good for you cupcake.. grrr

hehe

tintaHati said...

makcik yang bawa kete tu makcik yang sama ker ajak pi kenduri umah die? hehehe....konpius sket...

puterikurekure said...

sib baek tak sembur dulu ek..

sabar2...

TedungS said...

tinta
makcik tu maklong aku le hehe

kure2
kalau aku sembur, pastu paklong aku sembur aku balik haha