Thursday, November 22, 2007

Kondisi

Sejak seminggu dua ni, Canberra hujan, panas, hujan, panas. Mudah sedikit untuk berpeluh apabila melakukan aktibiti senaman. Mcm tau2 je aku nak balik. Tapi elok la, kulit aku kembali semula ke warna yang asal. Kalau tak tu, perghh... berkilau bila dilimpahi cahaya matahari. Rumput yang gersang dan tandus sudah mula dibasahi oleh air yang melimpah-limpah. Terus menjadi subur untuk di bajaki oleh manusia-manusia yang rakus berkejar-kejar sambil memegang batang golf.

Sedalam-dalam ikan paus menyelam, dalam lagi rindu aku kat kampung halaman nasi kandar ice kacang roti bom nasi lemak laksa mi goreng mamak pisang goreng durian D24 rambutan air tebu tomyam kung roti canai teh tarik rojak pasembor amoi mata kucing.....

33 comments:

Masy said...

nape tetibe ade amoi dlm rentetan mknan tu? cam boye je dasar ulau betoi :p

arianna adrizal said...

ni kes 'janji' apdet je bang..

akirasuri said...

amboi!
Amoi tu yang tak tahan!
Ha ha ha.

skidg8 said...

nape perlu senget2 tulisan perenggan atas tu?:p

amoi mata kucing?good finishing! hohehe

Aku Bukan Bidadari said...

ceh amoi yang dia cari..huh!tp pendatang dari CHINA memang banyak bang oii skrang nih

lindosh said...

cepat balik sini kita pi makan.. bro blanje! :P

debikdebuk said...

sbb banyak makan rambutan la tekak aku sakit... aduuu.... makan tak ingat punyaaa...

Noushy Syah said...

Then, you gonna always miss there..:)

When here becomes there..ngehhh:D

Assuming you're bz with the mover rite?Hope things are fine with you and Njoy the place while you can...I'm sure at this time around the half naked babes are around hehehhe...

Alaa thong thong thong thong...

Titicaca said...

musti ko rindu ostolia bila ko dah balik masia..tapi apapun, negara sendiri jugak yg best nak duduk...

Sastri said...

keskeskes... kelakar tul... bila balik ni Ted?

CiK BaWaNg said...

suda mula panas ya..sini suda mula sujukkkk..

tidak tidakkkk jgn sekse ngn same makkanan itu lagi

kawaii_desu said...

balik mai sini bawak la apa2 yg patut tuk kami ye hehehe

ad3ck said...

pulanglah..hehe. oit balik bawak anu2 sket, eh silap, ole2 sket!!

achik said...

mesti rambang mata nanti.. mana satu nak makan dulu.. kekekeke.. ;p

AphroditeKuzz said...

dah sampe kl ke?
jangan lupa tapaukan utk i...kuah asing ok...

skidg8 said...

bile nak balik?

jgn lupa aa...

koala sekor

kurekuredalamperahu said...

ek?

ada amoi plak dalam list?

;P

blackpurple @ jowopinter said...

Heran la. Ke manapun kita pergi mesti ingat makanan negara sendiri. Kenapa yek?

TedungS said...

masy
ntah la, aku pun tak tau

anne
heheh.. okle tu :)

akira
eh.. ye ke? ;p

skid8
pasal mata masuk habuk le hehe

tiara
ye ke? ada yg come2 tak? haha

TedungS said...

lind
boleh, pastu ko bayar ek

debik
eh, tgh musim ke kat sane? yehaa

noush
yupp, i'm beginning to miss them oledi..
tk bz pun, tp bz berjalan2 ni :p

titi
mmg btol tu, udara berjerebu gak yg lagi best dihirup

Sas
seminggu lagi sas, seminggu lagi

bwg
hehe.. mmg hampeh makanan jopon tu hehe

arsaili said...

salam bro..sonoknya nak balik doh...bulan ni genap setahun di down under nih

TedungS said...

kawai, ad3k
ade.. ade..

achik
tu la, perut ni dh la tk besau hehe

missy
u ni nk tapau apa ni.. hmmm ;p

skid8
ada, ada.. BanYaK koala kau
haha

kure2
tu la, pakcik pun heraN

BP
tu dah jadi adat resam makhluk asing mcm kita ni

Noushy Syah said...

hehhehhe Teds..off topic:

On responded to your comment abt feel free to be happy, thanks dude...

well, sedey sekejap, that's normal feelings..we are entitled to have that feelings for awhile,otherwise, bagai human being yg tak punya perasaan pulak, what I'm saying is,selepas tu tak kan nak sedey berpanjangan...take it positively, like for example, in this case, England should do something in order to combat that blues...thus,one step they made is by sacking the former manager and replacing with someone new hopefully for better..

p/s The mourning time is over,now we are looking forward...leave the blues as past..

p/p/s Dah tak sedey dah, sbbnya we are looking forward for the new manager that could bring something good for England...it's up to you to chose either to remains sad or be happy now!

aria ayumi said...

bile nak ber-blog secara tegar ni encik ted? :D

tintaHati said...

org mana nih? utara ka selatan ka pantai timur?

TedungS said...

arsaili
ye ke? aku lebih kuirang sama gak la tu

noush
good for u cupcake! :)

aria
tk lama lagi, tk lama lagi... :p

tinta
aku sume pulun, pasal aku keje/tinggal kat each of those places.. eh, terskeaping plak

AphroditeKuzz said...

tapau apa???
tapau la bf berbulu perang for me...
lagi mau tanya kaaaa????

TedungS said...

kuzz
buatpe bwk balik jantan.. haha

Ku Ina ~Jentayutiara said...

salam bro... lambtnya nk smpai mesia... wa tunggu lu mai tmn ulaq perlis la.... hihihi

Nur Anna @ Nailofar ~* said...

makanan tu. ades. wat saye rase lapar di tgh malam. hahaa

[jam suda pukul 232 am.]

hihkhi

kawaii_desu said...

huhuhu hapdet please!

TedungS said...

jentayu
aku dah ulau, buatpe nk tgk ulau lagi.. :p

nailofar
kau buat ape tgh2 pagi bute tu

kawai
vvvokeh

kyazz said...

congrats bro... dah grad yeerr.. dah balik mesiaaa... pasnie leh lerrrr belasah batang golf kat mesia lak...