Sunday, December 17, 2006

Yabadabedu

Akhirnya, family aku selamat sampai kat Canberra ni. Since aku dah warning bini aku siap2 yg tempat ni tk lawo mcm tempat dia study dulu, dia tk la terperanjat BEROK sangat. Tp mmg betol la tak cantik, landscape dia kaler coklattt je kalo korang tgk dari atas tu, bosan sungguh. Masa aku tgh tunggu diorang kat arrival hall tu, tetiba ada satu amoi datang tegur aku. Mcm dia tau2 yg aku mmg suka tgk amoi2 ni hehe.. Compare kan minah saleh ngan amoi, aku mmg amik amoi la for sure, figure of speech je la ni wei. Anyway, kat mana aku tadi? O ye, amoi ni tegur aku, rupa2nya dia dulu mai Msia. Jadi PR kat sana, lepaih habis study. Pastu siap intro 3 lg geng2 dia, amoi gak la. Lagi CUN! Long straight hair long legged.. Aiyoyo kadawale.. mmg rezeki aku kot khehkeh

So tengah sedap amoi2 u dok tekel aku, tetiba aku dengor.. AYAHHH..!! Hah! Sampai dah anak2 aku. Lepas 6 minggu terpisah, dapat jumpa balik mcm tk caya je. Lepas tu tak berenggang la diorang ngan aku. Aku nak gak main2 ngan ibu diorang, tapi sori mak enon! kehkehke, so kalau korang sibuk2 nak tau aku dapat score ke, eh apsal korang siBuK...!

Aku pakai kete mitsu thn 85, 7-seater lg tu. Tp anak sulung aku mmg mulut laser, apa koman je kete ayah ni?! Mmg nak kena tendangan tanpa bayang aku nih budak nih. Aku inherit kete tu dr geng aku yg baru semalam balik mesia. Pagi td dah tkleh start dah, BERAKK btol

19 comments:

Syikin said...

salam,

hehe..sempat2 gak tu borak2 ngan amoi..sib baik isteri sportingkan..kalau tak, koman2 kena jeling, atau kena cubit :D

kalau suami saya, saya usik, pandang lama2 bang, bila lagi nak dpt dosa mata hehe.

lawaklah part komen anak pasal keta tu. sabor jeklah.

lama ke depa kat sana?

Anonymous said...

tang ayat inherit tak tahan tu.ko ingat OOP ke? hehe..

Anonymous said...

eeiii..sukernya dia, mak budak dah mai....hmm..aku rasa blog ko akan bersawang buat sementara waktu...betoi tak? muehehehehe...

tedungS said...

syikin - mmg sporting die, lebam gak la paha kina cubit :p

penyu - lebih kurang le tu hehe

titi - mmg dah naik sawang dah pun, dah la tempek org punye line ni kehkeh

wan said...

Salam,

it's me wan, remember..Ricky Martin..dropped by to check out yr blog..selera u reminds me of someone :)) And i noticed that ramai lelaki melayu suka amoi or yg mcm amoi, kenapa ek? sib baik la u tak leh nampak i...hehheh! well, have fun with yr family and yes, how's the weather down under?

13may said...

So tengah sedap amoi2 u dok tekel aku, tetiba aku dengor.. AYAHHH..!!....

arghhh!!! potong stim betoi:D

ad3ck said...

da membelog da? tak, bukan memblog, membelog. ;p

tedungS said...

wan - eh ko ni nama laki, tp ko laki ke pompuan? hehe. tp tkla ramai laki melayu ni suke amoi or seangkatannya, tgk selera masing2 le. ko ricky martin mane satu ni?

13 - btol tu kehkhekh

ad3k - dah masuk 10 hari dah brader.. haha

wan said...

laki ke pompan?....hahahaha...umm, that is for me to know and for you to find out....I bukan Ricky Martin...I suka tengok dia sbb dia cute..dari dulu lagi waktu dia sama kumpulan Menudo..you said that Ricky Martin is gay at bp's blog.. and my name is not wan, wan stands for w***** ******..:p

Aku Bukan Bidadari said...

hhehehe dapat ker tak?
huh keta dh tak leh start? dia majuk kut tuan dia dh tak mo dia.. hmm

blackpurple said...

He he he. Aku faham.... buat masa ni kau tak payah la blogging. Buat la tannggungjawap apa yg patut.....

tedungS said...

wan - o ye... pasai yg aku kate die gay tu ek? haha.. baru igt ;p

tiara - dapat ke tak? ish ko ni, tu pcm soalan ko dah makan ke tadi hehe. kete tu rupa2nye dah >6 owner student msia pakai, patut la mcm hampeh :)

bp - ha tu la pun, ni dok tgh juggling in between le ni heheh

Noushy Syah said...

ngeh ngehh...minah saleh xminat rupanya...ayat cover aje...minah panasian? lallalallala....

13may said...

Selamat Hari Raya AidilAdha & Selamat Tahun Baru 2007...

peace!

abdullahjones said...

;)

Anonymous said...

kirim salam kat ju, cakkap kat dia "amboiiii jumpa laki, blog dah lupaaaaaaaaaaa"

Anonymous said...

kirim salam kat ju & hang sekali, cakkap kat dia "amboiiii depa ni, jumpa 2 orang laki bini, blog dah lupaaaaaaaaaaa"


HAHAHAHAHAHA....!!!

Anonymous said...

hoit 13may, hang niiiiiiiiiiii!!

tedungS said...

noushy - panasian? ha.. yg tu hohehoheh

13 may - tikasih, aku pun wish kat kau skali lah

belog - pergh, beribu kali dah beb

abdl - :0)

anony - ni sapa ntah ni, oklah aku pun ;p kat korang gak la