Thursday, September 18, 2008

Janji Diana

Seperti yang telah aku janjikan, walaupun sedikit lewat. berikut adalah gambar-gambar yang sempat aku rakamkan ketika berada di Tanah Suci baru-baru ini.

Di atas padang pasir
Masjid Nabawi, Madinah

Perkuburan Baqi'; tempat semayam anak-anak Rasulullah, Saidina Othman dan para sahabat

Bukit Uhud (di latarbelakang) tempat peperangan Uhud. Bukit yang kecil itu pula adalah tempat pemanah-pemanah sebelum mereka mula tamak mengambil harta (loot) peperangan dan menyebabkan kekalahan pihak Islam

Masjid Quba; masjid pertama dibina Rasulullah SAW ketika di Madinah

Tanah Haram, Mekah. Here I come..

Jalan yang sering aku lalui (di sebelah kanan) untuk ke Masjidil Haram

Pandangan luar Masjidil Haram buat kali pertama dalam sejarah hidup aku

Pemandangan yang sungguh sayu dan mengagumkan


Pekerja-pekerja yang tidak berhenti membersihkan kawasan

Puncak gunung ini di mana Rasulullah SWT dan Abu Bakar bersembunyi dari pihak Quraisy

Laut Merah, Jeddah
Home sweet home

Pelbagai tempat telah aku jelajahi sepanjang kehidupan aku; dari Vancouver di sebelah barat hinggalah Seoul di sebelah timur. Tetapi pengalaman yang baru aku lalui ini mengatasi segala-galanya. Gembira, sayu.. semua ada. Aku sarankan kepada korang semua (dan aku juga) agar pergilah sambut panggilan Allah bila cukup duit. Sport rims boleh beli, Nokia/HTC/HP anytime je gruk grak kredit kad tu (ni aku cerita pasal aku lah, tapi aku rasa korang lebih kurang je la tu kot hehe). Aku akan kembali ke tanah suci tersebut...

22 comments:

puterikurekure said...

hehehe...
ingatkan diana mana lak tadi.

apsal gambar2 banyak pemandangan je?
empunya blog mana?

TedungS said...

kure2
tu yg kepala botak tu

debikdebuk said...

...


bestnyer... bila la aku leh ke sana...


...

Titicaca said...

setuju! sekali pergi pasti nak lagi despite all the 'difficulties' and trials..

Masy said...

bak kredit ko, bole aku gruk grak bawak gi umrah :)

shafarina said...

Alhamdulillah.

Tengok gambar pun dah aman seketika, apetah lagi kalau berada kat sana.

InsyaAllah, kalau berkesempatan.

faridmw said...

salam.. selamat berpuasa... bersyukur kerana dah di sampai di tanah suci... bila aku nak smpai pulak...

TedungS said...

debik
insyalah.. satu hari nnt sampai la ko sana

titi
btol tu. boleh thn gak aku kena buli ngan pak arab

masy
hehe.. aku pun dh tkde kredit kad ni

shafarina
insyalah...

TedungS said...

farid
one day la tu kot, tempat ko pun tk jauh sgt dari sana tu

kawaii_desu said...

Alhamdulillah...
senyap2 saja pi kan...
tgh mengumpul ni... serta preparing myself...

tak nak pi dalam keadaan lebih kurang...

tintaHati said...

Ameen. Or pon windu nak pi sana lagi... Kalao ada rzki nak pi ngan bakal hubby lak...

razifembi said...

Salam Tuan Rumah,

Siapa diana dan kenapa dinamakan posting janji diana...

did I miss something...

Apa pun semua gambar2 mmg menarik hati ....

Luth Textile said...

salam ziarah,, blog anda sudah di add di komunniti blogers penang..

kalau ada kenal member2 blog yg asal dari penang, bgtau saya ya

akirasuri said...

Wah!

Alhamdulillah.. Sampai jugak ke sana.. Saya ni bila la nak jejak.. Rindu nak jenguk rumah kekaseh.. :">

13may said...

syukur :)

selamat hari raya bro!

kuInaJentayutiara said...

tgk pic dah syahdu & sayu tanbh la berada di sana... tentu best kan!

Lan Rambai said...

kalau ko pegi sana sekarang ni.. sure tak dapat amik gambar dekat kaabah tu... org kata.. la ni lagi ramai org dari musim haji.

r@tn@ said...

sangat cantik...bile la dpt ke sana..

bang tedung...selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir batin...duit raya jgn lupe..

kawaii_desu said...

bro, selamat hari raya aidilfitri bersama keluarga

TedungS said...

kawai
gud 4u lah. kumpui duit bebanyak tkmenyesal pg tau

tinta
cewah.. dh nk nikah pun alhamdulillah :)

razi
welkam bro. tu just figure of speech je, nama sama ngan anak pompuan aku.

luth
tkasih, nnt aku jenguk2 tempat tu :)

TedungS said...

akira
insyalah, jgn putus asa minta doa. pastu kn la simpan duit gak hee :)

13may
thx bro. aktif lag ko ni :)

jentayu
mmg syahdu...

lan
mmg tkleh pun sebenoya. aku je saja risk skit hari tu hehe

ratna
insyalah satu hari nnt sampai le tu. duit? ee tk malu ni haha

skidg8 said...

bestnye...

:)