Sunday, December 02, 2007

Graduasi, Bon Voyage OZ

Malam tadi aku punya Grad Ball. Lebih setahun belajar, tiba juga aku di penghujung jalan. Tak sia2 mentelaah dan bermandikan peluh senaman rimau. Tiba2 aku tgk kekawan pompuan aku yg berkulit putih kemerahan tu berpakaian glamer dan lawo2. Selama ni dull je tk bermekap dan dressing. Tapi banyak yang lawa pasal mekap je lah. . Cepat betul masa berlalu, tak sangka betul. Memandangkan kami ni keje Gomen, aku tkleh nak poskan gambar2 yg macho dan mantap tu. Nasibbbb le!!

Dalam kesibukan aku, sempat juga membawa keluarga berjalan menikmati keindahan negara orang ni. Dua bulan lepas, kami pergi whale watching di Merimbula,NSW. Boleh tahan besar gak ikan paus ni, dekat sama besar ngan bot yang aku naik tu. Lepas 2 jam, aku mabuk laut ceh.. Cuma ikan paus tu kali ni pemalas skit, tak agresif macam biasa. Banyak sangat projek le tu kot heheh

Pastu, aku sempat menyewa kereta hybrid yang sungguh menjimatkan minyak itu dan menuju ke haluan Great Ocean Road. Dapat gak aku pg tgk 12 apostles tu, selama ni tgk dalam Discovery Chanel je. Beaches kat OZ land ni mmg diiktiraf antara yg terbaik didunia. Keesokan harinya, kami bermain2 dengan kangaroo dan wombat yang jinak di Balarat Zoo.

Inilah sebahagian daripada pengalaman berharga aku sekeluarga di sini. Hari Khamis ni aku punya Grad Ceremony dan aku sekeluarga akan berangkat pulang ke tanahair hari Sabtu 8/12 kelak. Aku boleh katakan, masyarakat disini sungguh friendly, sincere, sporting and helpful. Adalah juga satu dua yang macam hampeh, tp boleh dibilang dgn jari, tupun kebanyakannya dari keturunan Arab Lebanon dan East Europe. Kalaulah org Mesia perangai macam ni, senang skit hidup. Ni tk abis2 ngan rasuah, gila kuasa, menipu rakyat etc etc etc. Macamanapun, aku masih ttp syg negaraku tanah tumpahnye darahku. Malaya, here I kam....

*
Hapdet - hari ni (5/12/2007 - happy belated birthday honey) last day kat rumah, thari nanti pindah masuk apartment sebelum berangkat pulang ke Malaya. No more blogging for few more weeks. So long ssssssssssuckers!!

25 comments:

Noushy Syah said...

Wooowowoowo..marvelous.Finally ..home sweet home yea, and congratz teds for your coming Grad ceremony...wishing you n family all the best and have a safe pleasant journey home to your bolehland..hehehhe..

Good luck!

Noushy Syah said...

Mesia...Teds is cummingggggg home!

wan said...

Congrats!

Sampai sini, jalan2 dulu melawat kawan2 bloggers. Peh tu baru boleh start keje. :)

Kem salam kat wife.

tintaHati said...

wahh tahniah tahniah...selamat bergraduasi dan selamat kembali ke tanah yg penuh rasuah....opppsss hehehe... ;D

anak-anak tedung cute la... ;P

aria ayumi said...

waaa beshnyeee nek motobot!! huh? apekah haiwan itew? kelihatan agak besar tapi kiut miut. ngehh

btw, congratsss ya!!! n samat pulang

:)

ad3ck said...

awat kecik ngat gambo2 tuh. tak pueh ku nengok nye hehe.

TedungS said...

noush
yea i'm cumming i'm cumming haha

wan
yepp yepp

tinta
tkasih... haha

aria
tkasih. tu la ikan kerapu

ad3k
le.. klik je kat gamba tu, besau le jadinye :)

Noushy Syah said...

Are you a December baby too? ERRR..baby tua ngehhhh:p

me,31st Dec!!;)

You know,where ever you go, there's always gonna be 'here and there'...

Masy said...

menanti keberangkatan pulang Sri Paduk-ka Ted ke Mesia hehehe

kongret!!

Apple Pie said...

owhh...udah mau kembali ya pak?? baguss bagussss. selamat kembali.

kurekuredalamperahu said...

selamat pulang!

suzequatro said...

haaa leaving the down under i see. congratulations for your graduation. is melbourne a nice place to live?

blackpurple @ jowopinter said...

Tahniah [7 kali]

Tahniah juga buat 'madu' kau ....

Sampai Malaysia nanti jangan lupa sms aku ek. Ada kek cawan untuk kau. Ha ha ha!

achik said...

selamat balik M'sia en ted.. buleh la lepaskna rindu dendam kat roti canai dan seangkatan dgnnya pasni puas2.. ;)


hepi besday utk wife en ted..

Sastri said...

congrats Ted... buat masters dalam masa setahun, pergh... pack kan? Happy belated birthday to Mrs Ted... semoga panjang umur dan murah rezeki... have a safe journey home y'all...

arsaili said...

salam,,,, tahniah..balik serve uni mana?

13may said...

waaa...selamat selamat...

jom makan nasik kandaq :D

arianna adrizal said...

nk blk da? den pulok yg terharu. huhu~

kawaii_desu said...

finally balik jugak ke habitat asal. welkam back.

bawak2 la apa2 yg patut

cjcm said...

Welcome back mate....

AphroditeKuzz said...

selamat pulang.
jangan lupa kiriman i tu

zafi said...

wahhhhh
kangaroooo..
nak satu bley bro?

TedungS said...

noush
yupp ur rite. when present becomes past..

masy
acih acih. paduk mana plak tu eh

apple, kure2
makasih dong

suze
thx. to live? hard to tell.. but the ppl are very friendly

its very dull after 6 pm tho, unless ur a pub-goers or wine drinker.. but still freaking DULL

TedungS said...

BP
madu yg mana satu plak tu heheh. makasih

achik
1st touchdown kat mesia, roti canai teh tarik la aku belasah

sas
tkasih... :P

arsai
tkde U mana2 pun, aku keje le.. :)

13may
cantiaqq, tp kena pi UTAGHA dulu la

anne
le ish... ;p

kawai
ada...

CJ
thx bro. sempat gak aku sampai tpt ko dulu

missy
alamak, hilang dlm perjalanan la. dia terjun keluar masa lalu atas bali

zafi
boleh. boleh blah heheh
thx ;p

Noushy Syah said...

14/12/07

Woooo dah sampai keBOLEHLAND dah? ALhamdulillah...bila2 sng nti update yea...