Friday, September 28, 2007

Bermacam Kisah

Salam Ramadhan semua. Masuk hari ni dah 16 hari kita berpuasa. Selama itu jugak lah cse mate pinkbody/ompteh aku dok heran camana aku boleh menjalankan ibadah puasa ni. Dalam selamba dak aku menjawab, 'Its not really a big deal mate, I've been doing this since I was a kid. Actually it is a big deal, but its not really, but it is, its not, it is... yada yada yada..'
Sebagai rakyat yang patriotik, aku tetap mengikuti hal ehwal semasa di Malaysia. Kejadian menimpa arwah Nurin amat mengejutkan dan menyedihkan. Aku tak boleh bayangkan kalau ianya terjadi kat anak perempuan aku yang sebaya umurnya. Binatang sungguh. Aku harap penangkapan 5 bangsat itu dapat menyelesaikan kes yg sungguh menyayatkan hati. Tak lupa juga peristiwa kehakiman walaupun ianya tidak langsung memeranjatkan aku, knowing Malaysian judiciary and political standard..
Walaubagaimanapun, I'm back!! Dua bulan yg terakhir ni sungguh menyentap sekali. Mungkin aku tkleh nak seaktif sebelum ni, tp aku cuba aktifkan dirimu jugaklah. Ramadhan di mana2 sama saja bagi aku, tp tipu la kalau aku cakap aku tk rindu kat restoran 24 jam kat Mesia tu, hiruk pikuk pasar ramadhan, dan amoi jiran sebelah rumah aku tu... opss!

Make ike cicah budu
Jange lupo tambah satar
Kelik rayo tokse laju
Nanti rayo dale spita

33 comments:

debikdebuk said...

kalau disember nanti ada aku iklan semula k.

kawaii_desu said...

hok aloh..

AphroditeKuzz said...

hey u r back in Msia???

akirasuri said...

bila balik malaya?
oh oh!
selamat memuasakan diri sendiri..

Apple Pie said...

selamat ber.....

*sila isikan tmpt kosong*

TedungS said...

debik
vokeh. henpon coklat ado? (LG tu le)

kawai
ni mek klate yedok yedok

missy
not yet dear, still down ere and kickin

akira
tk lama lg, ujung thn ni yehaa

apple
..buka, perut aku dh lapo dah ni

kawaii_desu said...

saloh! kawe buke oghe klate, sajo jah nok kecek klate...

cubo demo teko kawe oghe mano?

faridmw said...

salamm..selamat berpuasa....
selamat pulang beraya,.

aria ayumi said...

huhu bagus2. still ikuti ape yg berlaku kat sini even jauh nun kat tpt org.

p/s-erk, 5 commentators kat ateh ni.. mcm dh berdebat pulak. huhu

ad3ck said...

aku expect cerita yang panjang selepas kehilangan hang yang panjang. ;p.

salam ramadhan di perantauan.

kurekuredalamperahu said...

welkam bek ol fren!

selamat berpose ek!

Masy said...

eh abg ted, ni banyak babi-babi hutan berkeliaran kat blog abg ted ni. hapuskan mereka sebelum terlambat huehehehe

btw, welkem bek abg ted. ni aku dtg meliwat oppss melawat. slamt bpose okeh!~

skidg8 said...

yey!abg ted dah ada balik!yey!

abg ted. apokonobabibabidiatasnih?

13may said...

bila balik boss???

kirim barang buleh???

achik said...

selamat berpuasa.. saya tujukan lagu 'dendang perantau' utk en tedung sekeluarga.. hehehe.. ;p

Mr PenyuBiru said...

salam perantauan...balik nanti jgn lupe kenalkan saye ngan jiran u tu yer...huhu..

debikdebuk said...

stakat ni Cokia je yang ada...

F-Tia said...

me too!!
uWaaa
i'm missing everything in Malaysia right now!
Haih..thn lepas and thn nih di sini..
hopefully thn dpn, i will be able to celebrate it in Malaysia.

and..
oh..
Selamat Berpuasa..

:)

-d0ne-

lindosh said...

meh laa balik raya sini bro oi

TedungS said...

kawai
aku tau ko org mesia heheh

farid
tk pulang pun bro huhu

aria
ttp ku ikuti perkembangan tu cik aria. 5 bajingan tu telah ku tendang keluar..

ad3k
tk byk cerita pun, same old same old

kure2
tkasih bro

masy
ba**2 tu telah ku tendang. Ni yg nak kena buat tapisan balik ni, tch

TedungS said...

penyu
sori, terpanggil ko bro lak td hehe

skid8
ntah diorang tu tkde keje dah tu...

13may
bleh.. tp kalau kim air liur, dapek air liur jo lah kheheh

achik
tk sedey pun! tk sedey pun!

............... :(

TedungS said...

penyu
bleh, tp kau kene tendangan tanpa byg aku dulu ah :D

debik
mende tu? cota ke..?

ftia
welkam cupcake, welkam. whereabout love?
bagus le luas perjalanan, jauh pemandangan tu.. (eh betul ke ni.?)

..aku tk jual minyak angin ni ek :p

lindosh
kalau boleh, semalam aku dah sampai dah

Noushy Syah said...

YOOOOOOOOOOO..amboiii, finally HUPDATE jugak yea..

Salam Ramadhan and happy iftar Ted-ungs..taulah you snake'ING masa iftar..hali2 mauuuu kan kan?

TedungS said...

noush
ooo, tu maksud nye eh, hali2 mau... haha, very the naughty ni u ni

tintaHati said...

Salam ramadhan and salam aidilfitri in advanced...hehe...

HazuraHamzah said...

salam.... ni first time aku msk entri ko, lain kali bleh la msk lagi... slamat ari raya..

TedungS said...

tinta
sesama la kita ek

hazu
jenguk2 le lagi no

inah said...

nak masuk tiap ari la..lalaalala..sonok je sini

Sastri said...

pukul baper imsak dan kol baper buka Ted?

blackpurple @ jowopinter said...

Syukur.....

Baju raya kau warna apa tahun ni tedung?

Aku Bukan Bidadari said...

tedung!!!! ekekeee raya kali nih camner? warna per?

TedungS said...

inah
masuk le slalu, tempat ni mmg sonot tau heheh

sas
0400 sahur n 1810 iftar. okla, sbb tk panas n dh tk sejuk sgt, just NGAM NGAM

BP
pakai yg thn lepas nye gak le bro sini tkde tailor reti buat baju raya heheh

tiara
kalau aku pakai kaler pink nnt lari bini aku haha

kawaii_desu said...

hampeh tol...

hapdet, hapdet