Wednesday, January 31, 2007

BUSUK aih

6 minggu kat Melbourne aku belasah Protein. Ayam, daging, ikan. Ada la potato dan salad, skali skala tu diorang hidang gak la nasi tomato, tp stail diorang la. Lauk plak, pergh punya la besor2 ketul die. Since diorang declare halal, aku pulun la. Memang sedap gile, tapi lepas 1 minggu mula la MELAYU teringat kat nasi lemak, roti canai, teh tarik, laksa, mi kari, mcm2 lah! Ada tu memang la ada kat sini, tapi rasa tak sama. Lain la mende tu heheh..

So apa kena mengena ngan taik plak? But of course! Lepas 2 hari aku sampai kat sini, everytime aku melepas, pergh bau…. macam hampeh! Sindri punya tara tahan, orang lain punya lagi la. Berak cipan pun aku rasa tk macam tu bau eh. Pakcik pun heran, muke macam sigheh. Lepas aku buat kaji selidik lebih kurang thesis la kan, baru aku tau pasal apa taik mat saleh (dan aku masa tu lah) bau gaban. Sebab dok belasah protein je, mana byk sgt makan carbo. Kentang adala sebiiji dua, selebih nyo penuh pinggan ngan ayam/daging/ikan. Tak caya, cuba korang makan lauk je, jgn makan nasi. Lepas 3 hari konpim berak bau cipan basi punye!! So cuba korang bayangkan Angelina Jolie yg korang gile2kan sangat tu abih je die melepas, konpim potong stim lah!! To prove that, since bini dtg aku asik makan lauk melayu je, bau cipan trus hilang! Wa cakap lu...

6 comments:

Noushy Syah said...

muahhahahahha...tehehhehehhe,uikss tedungs, ko munya taik tu bau semacam bukan fasal makan protein, tpai ko tak baca bismillah tuh ahakss..dha 2-3 hari tak beyak mmg arr taik busyuk sbb sume2 gas dah tersimpan dlm rectum hasil tindakbalas makanan yg ko makan tu ahakss..adui arr beyak doyan amacam??

Noushy Syah said...

typo--*tapi, dha--*dah..bia betul ahakss, taik dah diperam faham2 ajelah tehehhehe...

cjcm said...

Weh... cite laa pasal bende lain :) ish ish....

13may said...

ceh! ingatkan cerita pasal pemakanan....
rupanya cerita dlm jamban...hahahahahha:D

arianna adrizal said...

lor..

tedungS said...

noushy
mana tinggal baca bismillah, doa sume lengkap. tkde simpan2 punya, belasah terus, mmg busyuk... kalah bau doyan tu hehe

cjcm
skali skala tuka topik ;p

13 may
makan=jamban=makan, same le tue bro heee

anne
lama ko tk masuk rumah aku, rindu plak keke